Recept: Chinese kip en tomatensoep

Dinsdag, 2 mei 2017
Recept: Chinese kip en tomatensoep
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week: Chinese kip en tomatensoep. Een maaltijdsoep die niet zwaar op de maag ligt. Ideaal dus om voor of na het hardlopen te eten. Of gewoon ter vervanging van de lunch.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram mie
  • 10 ml olijfolie
  • 120 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
  • 200 gram Chinese roerbakgroenten
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 250 ml gezeefde tomaten uit pak
  • 125 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
  • Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
  • Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
  • Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de gaargekookte mie toe.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

  • Energie: 548 kilocalorieën
  • Eiwit: 40 gram
  • Vet: 14 gram
  • Koolhydraten: 66 gram
  • Voedingsvezels: 3 gram

Variatietip

Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.

Foto: Michel Zoeter

Recepten