Een gezond brood maak je eenvoudig zelf. Dit notenbrood met kikkererwtenmeel is glutenvrij en bevat veel goede vetten. Goed voor je weerstand, de opbouw van lichaamscellen, de opname van mineralen en het transport van vitamines.
Zelf brood bakken kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Maar niet met dit recept! Je gebruikt geen gist, waardoor het beslag niet hoeft te rijzen. Dat bespaart tijd én gedoe (bovendien minder kans op mislukken). Het enige wat je te doen staat: alle ingrediënten door elkaar mengen. Zo tover je in een handomdraai een heerlijk en gezond notenbrood op tafel!
Ingrediënten (12 plakken)
100 g pecannoten
30 g gebroken lijnzaad
30 g pompoenpitten
30 g sesamzaadjes
30 g chiazaad
30 g hennepzaad
4 el olijfolie
150 g kikkererwtenmeel
150 g amandelmeel
2 el Italiaanse kruiden
250 ml water
4 grote eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden.
Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.
Laat het beslag 10 minuten rusten.
Giet het daarna in een met cakeblik dat je met bakpapier bekleed en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Tip: De Italiaanse kruiden geven het brood een hartige smaak, maar je kunt ook experimenteren met kaneel of speculaaskruiden voor een zoetere variant. Lekker met een beetje roomboter, hummus of om te dippen in de soep.
Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.
Cookie instellingen
Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren.
Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'.
Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.
Analytische cookies
Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.
Relevantie
Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.
Social Media en externe embeds
Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.
Trackingpixels
Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.
Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.