Deze app waarschuwt wanneer je moet eten of drinken

Vrijdag, 18 augustus 2017
Deze app waarschuwt wanneer je moet eten of drinken
Bij het lopen van lange afstanden is het belangrijk dat je voldoende blijft eten en drinken. Het moment waarop je drinkt of eet is daarbij tijdens lange duurtrainingen of marathons cruciaal. Denk je te laat aan je voeding dan loop je het risico op een hongerklop. De Britse app Endur8 kan daar een uitkomst in zijn: deze app geeft je namelijk op tijd aan wanneer je een sportdrankje of gel moet nemen.

De app Endur8 is ontwikkeld voor duuratleten, want op een lange afstand is het essentieel dat je voldoende en op tijd blijft eten en drinken. Doe je dat niet dan raakt je brandstoftank snel leeg en dat gaat natuurlijk ook ten koste van de kwaliteit van je training of je tijd in een wedstrijd.

Profiel

Als je de app in gebruik neemt, maak je eerst een gebruikersprofiel met je leeftijd, gewicht en voedingsvoorkeuren. Je geeft daarbij ook aan wat je voor sport doet, want de app is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld triatleten en wielrenners.

Feedback onderweg

Voor vertrek vraagt de app nog of je je trainingsroute wilt uitstippelen. Op die manier kan de app je onderweg gerichte feedback geven, waarbij ook rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld hellingen. Tijdens je training krijg je dan op het juiste moment een waarschuwing op je telefoon dat je iets moet eten of drinken.

De app is verkrijgbaar als (gratis) app in de verschillende appstores. De Britse start up werkt ook aan een versie voor op sporthorloges.

Bekijk ook het introductiefilmpje over deze app:

Foto: Shutterstock
Bron: Running.be

Apps Eten