Basis voedingsadviezen voor jou als hardloper

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Donderdag, 16 juni 2022
Basis voedingsadviezen voor jou als hardloper

Schoenen met goede demping, kleding die lekker zit en een trainingsschema dat bij jou past. Het zijn de eerste dingen waar je aan denkt als je start met hardlopen. Maar wist je dat je voeding minstens net zo belangrijk is? Samen met The Athlete's FoodCoach leggen we uit hoe jij jouw voeding het beste kunt afstemmen op jouw trainingen.

Basisvoeding vormt de basis voor iedereen, dus ook voor hardlopers. De juiste basisvoeding draagt bij aan het verbeteren van je hardloopprestaties. In de basisvoeding komen de basisprincipes van gezonde voeding terug: voldoende groente en fruit, vaker volkorenproducten, minder dierlijke en meer plantaardige producten en zo min mogelijk suikerhoudende dranken.

Loop jij hard om lekker in beweging te zijn en je goed te voelen? Dan heb jij als sporter voldoende aan de basisvoeding. Heb je een specifiek doel en wil je bijvoorbeeld op hetzelfde gewicht blijven? Dan helpt The Athlete's FoodCoach app je erbij.

Op basis van jouw ingeplande trainingen berekent de app jouw dagelijkse energiebehoefte. Zowel op een rust- als trainingsdag. De app adviseert je lekkere en gezonde maaltijden afgestemd op jouw behoeften. Zo maken we het makkelijker voor jou om te gaan hardlopen.

Heb jij als doel om af te vallen? Dan raden we je aan om minder energie tot je te nemen dan dat je verbrandt. Dit kan door meer te bewegen, maar ook door minder te eten. Dit kan best lastig zijn. Schakel dan een diëtist in om jouw voeding af te stemmen op jouw behoeften. Dat maakt het makkelijker voor jou om succesvol af te vallen.

Heb jij de ambitie om je prestaties steeds te verbeteren en eventueel aan wedstrijden mee te doen? Dan kan het nuttig zijn om ook naar sportspecifieke voeding te kijken. Denk bijvoorbeeld aan producten die je kunt nemen tijdens het hardlopen, zoals sportdranken. Ook is de timing van je maaltijden belangrijk. Zo verklein je bijvoorbeeld de kans op maagdarmklachten. The Athlete's FoodCoach helpt je hierbij.

Verder gebruikt een klein aantal hardlopers supplementen om hun prestaties te verbeteren. Denk jij dat supplementen iets voor jou is? We raden je aan vooraf contact op te nemen met een sportdiëtist om hier samen naar te kijken.

The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.