Vier interessante supplementen voor hardlopers

In samenwerking met Flinndal
Donderdag, 28 januari 2021
Vier interessante supplementen voor hardlopers

Ben jij een actieve hardloper? Dan weet je dat het van groot belang is om voldoende voedingsstoffen uit voeding binnen te krijgen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is een must. Lukt dat toch niet altijd of wil je jouw lichaam extra ondersteuning bieden? Dan kan een supplement een fijne toevoeging zijn. Wij zetten 4 interessante supplementen voor hardlopers op een rij.

1. Multivitamine

Door veel en intensief te sporten, komt je weerstand extra onder druk te staan. Denk daarom eens aan een multivitamine. Een multivitamine bevat vitaminen en mineralen die je lichaam ondersteunen bij jouw weerstand en energieniveau.

Nummer 1 in de test van de Consumentenbond
Twee multivitaminen van Flinndal zijn als nummer 1 uit de test van de Consumentenbond (sept 2019) gekomen. Het gaat om de volgende producten:
Flinndal Multi 50+ Vrouw: Voor het behoud van vitaliteit bij vrouwen vanaf 50 jaar
Flinndal Multi 70+: Voor vitaliteit en weerstand, speciaal voor 70+’ers

2. Omega 3 vetzuren

Je hart werkt nauw samen met de bloedvaten, die er weer voor zorgen dat alle organen worden voorzien van belangrijke voedingsstoffen en zuurstof. Bij inspanning (zoals een sportprestatie) hebben je spieren extra voedingsstoffen en ook zuurstof nodig. Het hart gaat daarom op dat moment harder kloppen.

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA levert een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart. Deze vetzuren zijn terug te vinden in een omega 3 supplement.

3. Vitamine D

Dit is één van de bekendste soorten: vitamine D. Vitamine D is van belang voor het behoud van sterke botten en spieren. Daarnaast ondersteunt het jouw immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Maar dan zijn we er nog niet: Ook is vitamine D betrokken bij de celdeling en het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Kortom, een goede ondersteuning voor de hardloper dus!

Als goed beoordeeld door de Consumentenbond
De Consumentenbond (nov 2020) heeft 2 Flinndal producten als goed beoordeeld, namelijk:
Flinndal Vitamine D Forte: Bevat 20 mcg vitamine D3 (800 IE)
Flinndal Vitamine D: Bevat 10 mcg vitamine D3 (400 IE)

4. Magnesium

Magnesium ondersteunt de aanmaak van cellen en weefsels en helpt daarnaast bij het opbouwen van lichaamseiwit. Dat is de reden dat magnesium een belangrijke rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren. Maar niet alleen daar speelt magnesium een rol in: ook in de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten om energie te verkrijgen.

Wist je trouwens dat sporters een verhoogde magnesiumbehoefte (+10-20%) hebben? Door verhoogde inspanningen vragen de spieren namelijk om extra magnesium. Daarnaast verlaat een gedeelte van de magnesiuminname het lichaam door transpiratie, al voordat het opgenomen kan worden.

Maak voordelig kennis met Flinndal

Via hardlopen.nl mogen we jou nu een exclusieve korting geven. Gebruik de actiecode 'loop10' bij het afrekenen op www.flinndal.nl en ontvang 10% korting op het gehele assortiment! Deze actiecode is geldig t/m 8 februari 2021.

Logo Flinndal
In samenwerking met

Flinndal

Flinndal is dé webshop voor vitaminen. Flinndal levert wetenschappelijk onderbouwde vitamines van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Niet in potjes maar in handige zakken, waardoor de supplementen door de brievenbus passen.