Sporten na de vakantie: doe een beginnerscursus hardlopen!

Vrijdag, 11 augustus 2017
Sporten na de vakantie: doe een beginnerscursus hardlopen!
Met voor velen de vakantie alweer achter de rug en het najaar in aantocht, dient zich ook een perfect moment aan om het sporten weer op te pakken. Heb je altijd al willen beginnen met hardlopen maar nog nooit de stap echt gewaagd? Doe dat dan met een beginnerscursus bij een vereniging of loopgroep en maak een goede start!

Er zijn veel initiatieven om mensen de basisbeginselen van hardlopen bij te brengen en te laten inzien hoe leuk hardlopen is. Want bereid je je goed voor en train je verantwoord, dan haal je optimaal plezier uit de sport. Beginnerscursussen worden bijvoorbeeld aangeboden door TRIM Apeldoorn, Atletiek Vereniging Nieuwegein en Running Holland in Amsterdam. In veel gevallen ben je na de cursus klaar om deel te nemen aan je eerste loop.

Loopgroep2000: cursussen in middel-Nederland

Loopgroep2000 is ook zo’n organisatie die mensen in een aantal weken de ins en outs en vooral het plezier van hardlopen bijbrengt. Begonnen in Zeewolde in 2000, geeft Loopgroep2000 nu beginnerscursussen en reguliere trainingen in hardlopen en nordic walking in Ermelo, Nunspeet, Nijkerk, Lelystad, Dronten, Harderwijk en Amersfoort.

Klaarstomen voor 5 kilometer

De achtweekse introductie in hardlopen van Loopgroep2000, onder meer onder leiding van voormalig topatleet Henk Mentink, is voor iedereen te doen, jong en oud. Je loopt altijd het tempo dat bij je past. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de looptechniek, maar ook aan schoeisel en kleding. Bovendien is sprake van een verantwoorde trainingsopbouw en gaat de conditie met sprongen vooruit, waardoor deelnemers zich fitter voelen. Na acht weken ben je klaar om mee te doen aan een loop van vijf kilometer, met een medaille in het vooruitzicht!

Wat heb je nodig?

Zie je een cursus zoals bij Loopgroep2000 of een andere groep of vereniging zitten, maar wil je toch ook zelf wel wat onderzoek doen naar materiaal en benodigdheden? Hier op Hardlopen.nl kun je bijvoorbeeld alvast lezen hoe je de schoenen vindt die bij jou passen en waarom het bijvoorbeeld slim is om alvast eens binnen te stappen bij een speciaalzaak. En misschien vind je het sowieso leuk om te lezen over alle materialen en kleding die speciaal voor hardlopen beschikbaar zijn.

Ben je overtuigd en ga je hardlopen uitproberen? Veel succes en wellicht tot ziens bij één van de vele lopen in het najaar!

Beginner