The Daily Mile

Vrijdag, 30 september 2016
The Daily Mile
Hardlopen is goed voor (bijna) iedereen en dus zeker ook voor kinderen, zo vinden de initiatiefnemers van The Daily Mile. Met vijftien minuten per dag (hard)lopen op school krijg je fittere kinderen die zich beter kunnen concentreren en beter presteren op school. Het initiatief is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en is nu ook in Nederland van start gegaan.

The Daily Mile is ontstaan op basisschool St. Ninians in Schotland en is een idee van hoofddocent Elaine Wyllie. Zij liet haar leerlingen elke dag een mile, zo’n 1,5 kilometer, rennen om hun gezondheid en concentratievermogen te verbeteren. Vervolgens werd het initiatief op steeds meer scholen in het Verenigd Koninkrijk opgepikt.

Nederland

In Nederland heeft Erben Wennemars zich als ambassadeur aan het initiatief verbonden. Hij rende in Rotterdam vijftien minuten een rondje met de leerlingen van basisschool De Toermalijn om bekendheid voor het initiatief te genereren. Wennemars: “Ik weet zeker dat veel leerkrachten in Nederland dit gaan oppakken. En het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.”

Voor iedereen

Het geldt uiteraard niet alleen voor kinderen dat een kwartiertje hardlopen per dag de gezondheid en het concentratievermogen kan verbeteren. Ook volwassenen zouden er goed aan doen dagelijks zo’n (hard)loopmomentje in te bouwen. Probeer naast je wekelijkse trainingen dus ook eens dagelijks een kort stukje te lopen. En trek je collega meteen mee naar buiten! Wie weet maak je hem of haar op die manier dan ook nog enthousiast voor de hardloopsport...