Speciaal voor leden Atletiekunie: zorgverzekering voor sporters van Zilveren Kruis

Maandag, 5 december 2016
Speciaal voor leden Atletiekunie: zorgverzekering voor sporters van Zilveren Kruis
Het is weer tijd om goed te bekijken welke zorgverzekering voor jou voor komend jaar de beste optie is en voor leden van de Atletiekunie is er nu een wel heel aantrekkelijk aanbod. Zij kunnen zich bij Zilveren Kruis verzekeren met de Nationale Sportpolis en profiteren van een aantal voordelen speciaal voor leden van de Atletiekunie. Wie een jaarabonnement neemt op Hardlopen.nl, krijgt dat lidmaatschap overigens automatisch.

Wie deze verzekering afsluit, kan rekenen op een aantal collectieve kortingen, zoals 7,5% korting op de basisverzekering, 10% korting op alle aanvullende verzekering, 10% korting op een tandartsverzekering en een uitgebreid pakket aan sportmedische vergoedingen. Verder biedt een aanvullende verzekering de mogelijkheid tot sportmedisch onderzoek en een sportkeuring, sportmedische begeleiding, voedingsvoorlichting, hardloopcoaching bij blessures en meer. Daar bovenop biedt Zilveren Kruis het pakket Extra Sport, met onder meer vergoedingen voor sportmassage, sport- of koelbraces en passing van sportprothese en sportrolstoel.

Onderzoek en keuring

Vooral sportmedisch onderzoek en de sportmedische keuring zijn van groot belang, zo stelt Mirjam Steunebrink, medisch expert van Hardlopen.nl. “Hardlopen is een behoorlijk belastbare sport, zowel voor hart- en luchtwegen alsook voor de gewrichten en de spieren. Door regelmatig een check te laten doen, komen mogelijke problemen eerder aan het licht. Zeker in het geval van bijvoorbeeld hartaandoeningen. Deze hoeven in het geheel geen klachten te geven, maar kunnen ernstige gevolgen hebben. Een preventieve screening kan dit aan het licht brengen. Dan moet je denken aan zaken als hartafwijkingen of een verlaagd ijzergehalte, wat vermoeidheid en prestatieverlies kan geven. Ook wordt gekeken naar de loophouding en stand van knieën en voeten, maar ook naar de kracht van de loopgerelateerde spieren.”

Advies op maat

Onderzoek en keuring zijn belangrijk, maar de meerwaarde van een bezoek aan de sportarts zit hem juist ook in advies op maat. “Sportartsen geven juist advies”, aldus Steunebrink. “Het doel van een screening is om adviezen op maat te geven wanneer zwaktes worden gevonden, waardoor de belastbaarheid van de loper verhoogd kan worden. Het belang van de sportmedische keuring moet niet worden onderschat “Ik vind dat deze check zeer dringend geadviseerd moet worden om de veiligheid van de sportbeoefening en het loopplezier te vergroten. Een fitte, niet-geblesseerde loper zal ook met meer energie andere dagelijkse activiteiten verrichten. Dat leidt ook weer tot minder werkverzuim, er is dus ook een maatschappelijk belang.”

Geïnteresseerd? Lees meer of sluit de verzekering direct af!