Waarom dragen hardlopers arm sleeves?

In samenwerking met Herzog Medical
Lysanne Wilkens
Lysanne Wilkens Donderdag, 7 april 2022
Waarom dragen hardlopers arm sleeves?
© Herzog Medical

Je hebt ze vast weleens rond zien lopen: hardlopers met arm sleeves. Het lijkt misschien wat overdreven, want waarom hebben je armen ondersteuning nodig tijdens het hardlopen? Wij zochten het voor je uit!

Voor veel hardlopers lijkt het dragen van compressiekousen een logische keuze. Je onderbenen worden tenslotte behoorlijk belast tijdens het hardlopen. Maar het dragen van arm sleeves, waarom zou je dat doen? Bij ieder kledingstuk met compressie geldt dat het zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren, wat je lichaam ondersteunt tijdens het hardlopen.

Actieve arminzet

Een actieve arminzet tijdens het hardlopen zorgt voor een dynamische armbelasting. Je maakt namelijk continu dezelfde beweging. In het begin merk misschien niets van de krachten die je arm en elleboog opvangen, maar als je lange tijd dezelfde beweging maakt, raak je vanzelf uitgeput. Na een tijdje kun je daarom zelfs verzuring voelen in je armen.

Het nut van arm sleeves

Doordat arm sleeves strak om je lichaam zitten, zorgt het voor minder schokken en trillingen in je armspieren. Je spieren raken daardoor minder snel vermoeid. De Herzog PRO Sport Compression Armsleeves hebben een afnemend drukverloop vanaf de pols richting de schouder. Dat bevordert de aderlijke terugstroom van het bloed. Hierdoor optimaliseer je de doorbloeding van de kleinste bloedvaten (microcirculatie) in je spieren. Afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd en dit verbetert je herstel.

Slim ontwerp

Een andere reden om arm sleeves te dragen, is dat het helpt bij het reguleren van je lichaamstemperatuur. Op koude dagen zorgt de compressie ervoor dat je spieren geactiveerd worden en warm blijven tijdens het lopen. Op warme dagen kun je arm sleeves juist inzetten om je huid te beschermen tegen verbranding en oververhitting te voorkomen.

Bij het dragen van arm sleeves is het belangrijk dat je over de juiste maat beschikt. Het voordeel van de Herzog PRO Sport Compression Armsleeves is dat de maat op drie punten wordt bepaald. Hierdoor weet je als hardloper zeker dat je de juiste compressie hebt en de arm sleeves niet te straks of te los zitten.

Tijdelijke actie

20% korting op Herzog

Tot en met 30 april krijg je 20% korting op Herzog producten. Gebruik de kortingscode hardlopennl20.

Naar de webshop
Powered by Herzog Medical
Beginner Herstel Kleding Lichaam
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.

Logo Herzog Medical
In samenwerking met

Herzog Medical

Prevent. Perform. Recover. Like a PRO
Zowel topatleten, sportbonden, fysiotherapeuten en sportartsen kiezen voor Herzog!