Waar verwen je hardlopers mee? Cadeautips!

Woensdag, 19 december 2018
Waar verwen je hardlopers mee? Cadeautips!
Kerstmis komt eraan en dat betekent dat de jacht op kerstcadeaus weer is geopend. Wat geef je een hardloper nu cadeau? Aan de hand van deze tips hoef jij niet meer te twijfelen hoe je een hardloper kunt verwennen.

Inspirerende boeken voor hardlopers

Waar je hardlopers altijd blij mee kunt maken is een goed boek. Niet is fijner dan na een zware training een goed boek te lezen. Nu zijn er onwijs veel boeken geschreven voor en door sporters. Wat onze favorieten zijn, dat lees je hieronder!

Altijd verder – Dolf Jansen
Altijd verder gaat over de pijn van het tempo, het branden van de longen, het schroeien der spieren, het snijden van de wind, het kraken van de voeten, het piepen van de liezen. En wat er verder allemaal zo vreselijk lekker is aan hardlopen.

De Tien, de halve en de hele – Rob Veer
De tien, de halve en de hele is de weerslag van de jarenlange ervaring van hardlooptrainer Rob Veer in de begeleiding van zowel lopers op topniveau als prestatiegerichte amateurs. Trainingsmethodes, hartslagmeter, rust, voeding, adem, techniek: alle onderdelen van het lopen komen aan bod.

Ik heb geen zin – Annemerel de Jongh
Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel en van bekende en onbekende hardlopers. Over hardlopen in de stromende regen, in de vrieskou, na die oud en nieuw die net iets te gezellig was... Zeker weten dat jij tijdens het lezen van deze verhalen overgehaald wordt om wel dat stapje van de bank naar de deur te maken.

Ik ben blij - Churandy Martina
Ik ben blij.' Met deze drie woorden, in combinatie met zijn eeuwige lach, stal Churandy Martina tijdens de Olympische Spelen in Londen de harten van velen. Zijn bijzondere gave om met een lach over sportieve of persoonlijke teleurstellingen heen te stappen, ontwikkelde hij in een proces van vallen en opstaan. Dit is het onthullende verhaal van een eenvoudige jongen uit Willemstad, Curaçao, die een van de succesvolste atleten van de Antillen en Nederland werd.

De kunst van het winnen – Ellen van Langen
In dit boek beschrijft Ellen van Langen het leven van een topsporter aan de hand van haar persoonlijke ervaringen. Dit boek laat zien dat de droom om de beste van de wereld te zijn niet alleen voorkomt bij topsporters, maar dat dit streven ook kan gelden voor elk ander levensdoel.

Andere inspirerende boeken zijn: De halve van Egmond (Bram Bakker), Het meisje van de nacht (Lornah Kiplagat), Hellingen van de Montjuic (Ellen van Langen), Een koningin met mannenbenen (over Fanny Blankers-Koen) en Ik loop dus ik besta (Paul Rosenmoller).

Hardloopaccessoires

Muziek en hardlopen gaan prima samen. Maar wat wel eens in de weg wil zitten zijn de kabels tussen je telefoon en de oordopjes. Dus weg met die kabels. En dat kan met de Rolfstone Nova.

Reflectiehesjes, lampjes aan je armen en aan je schoenen: er zijn allerlei manieren om bij hardlopen in het donker goed zichtbaar te zijn. Met het lichtgewicht LED sportvest van GATO Sports kun jij altijd veilig de deur uit gaan.

Een sporthorloge is een handige gadget om je trainingen op een leuke manier bij te houden. Garmin lanceerde vorig jaar de Forerunner 645 Music, Of het nu gaat om een run met vrienden of tijdens of in aanloop naar een wedstrijd, de Forerunner 645 Music maakt het voor hardlopers gemakkelijker om de data te krijgen die ze nodig hebben.

Hardlopers hebben nooit genoeg hardloopkleding. We zetten graag prettige gagets voor tijdens het lopen voor je op een rijtje: buff, flipbelt, camelbag, drinkbelt, beany, sleeves, hardloopsokken, hardloophandschoenen.

Kookboeken voor hardlopers

Dat hardlopers van lekker eten houden is zeker waar, maar als hardloper wil je dat ook wel gezond doen. Met het sportkookboek Goud op je bord deel 2 kun je aan de slag gaan met de gezonde recepten van topsporters als Churandy Martina, Epke Zonderland en Marit Bouwmeester. Superhandig: bij elk recept staat ook de voedingswaarde vermeld. Andere sportkookboeken die leuk zijn om te geven: Eet als een atleet, Dafne Likes of Goud op je bord deel 1.

Leuk om te uit te proberen is de sportvoeding van SIS. Neem een ‘variety pack’ en kijk welk product bij jou past. Van energierepen tot Nutrition gels, SIS heeft het allemaal in huis.