Slimme agenda plant zelf jouw trainingen

Lysanne
Lysanne Wilkens Zaterdag, 29 augustus 2020
Slimme agenda plant zelf jouw trainingen
Heb je je net voorgenomen om vanavond te gaan hardlopen en dan belt je beste vriendin of je meegaat naar het terras. Of je hebt nog zo’n berg werk liggen dat je echt niet weet wanneer je tijd moet maken om te trainen. Voor hardlopers die het lastig vinden om hun hardlooptrainingen in te plannen is er een oplossing: Goals van Google Calendar.

Je weet nog precies welk hardloopdoel je jezelf gesteld had, een paar maanden of weken geleden. In je agenda heb je ook zorgvuldig tijd ingepland om daar naartoe te werken. Maar toen je dat deed hield je geen rekening met motivatiedipjes, regenbuien op de dag van je training, vrienden die willen afspreken en drukke werk- of studiedagen.

Op schema

En dan kan het zomaar gebeuren dat je niet meer goed op schema ligt om je doel te bereiken. Goals, een functie binnen de app Google Calendar, helpt je daarbij. In Goals geef je aan wat jouw doel is – bijvoorbeeld drie hardlooptrainingen doen per week – en vervolgens helpt Calender jou om tijd in te plannen voor deze trainingssessies.

Geen uitstelgedrag

Waar je papieren agenda niet zal protesteren als jij je geplande training overslaat, neemt Goals geen genoegen met uitstelgedrag. Een ingeplande hardlooptraining kun je altijd uitstellen, maar Goals gaat dan automatisch op zoek naar een ander moment in je agenda om de training alsnog in te plannen.

Steeds beter

Goals heeft niet veel nodig om te kunnen beginnen met plannen. In Google Calendar geef je antwoord op de vragen hoe vaak je wilt sporten, hoe lang je wilt trainen, en wat voor jou de beste tijd is om te trainen. Gebruik je de app regelmatig, dan leert Calendar je steeds beter kennen en plant het je trainingen steeds beter in. Grote kans dat jij op tijd klaar bent voor dat ene loopevenement of dat andere doel bereikt.

App downloaden

Je kunt de app Google Calendar hier downloaden in Google Play en hier in de iTunes store.

Apps
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.