Kerstcadeautips voor hardlopers

Zaterdag, 9 december 2017
Kerstcadeautips voor hardlopers
Kerstmis komt eraan en dat betekent dat de jacht op kerstcadeaus weer is geopend. Wat geef je een hardloper nu cadeau? Aan de hand van de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde Kerst geven we je een paar kerstcadeautips.

Glitter & reflectie

Een beetje glitter mag deze Kerst niet ontbreken in de kerstboom of in je haar. Als je in het donker gaat hardlopen mag je ook wel een beetje glitteren. Geef (of vraag) daarom zo'n mooi fluor reflectiehesje. Vind je zo'n hesje oudbollig om te geven? Daar heeft kledingmerk Asics iets op gevonden: bij de Asics Showlite-lijn zit namelijk al een mooi reflecterend patroontje verwerkt.

Lichtjes

Je kunt met Kerst lichtjes in de boom hangen, maar je kunt ook je zelf of een ander als kerstboom versieren met knipperende rode en witte hardlooplampjes. Die zijn er in allerlei varianten: armbamden, schoenclips of hoofdlampjes. Je mag gezien worden!

Warmte

De meeste mensen kruipen met kerst dicht tegen de kachel aan, maar als fanatieke hardloper trek je gewoon warme kleding aan en ga je even een stukje hardlopen. Een hardloopmuts is daarom een perfect kerstcadeau. En rond de feestdagen vaak ook verkrijgbaar in een giftset met handschoenen erbij.

Lekker eten

Natuurlijk gaat Kerst ook om lekker eten, maar als hardloper wil je dat wel gezond doen. Met het sportkookboek Goud op je bord deel 2 kun je deze kerst aan de slag gaan met de gezonde recepten van topsporters als Churandy Martina, Epke Zonderland en Marit Bouwmeester. Superhandig: bij elk recept staat ook de voedingswaarde vermeld.

Gezelligheid

Tot slot betekent Kerstmis vooral gezellig met elkaar zijn. En wat is er nu gezelliger dan samen hardlopen! Geef een hardloper of iemand die wil beginnen daarom een rondje samen hardlopen cadeau. Of op zoek naar een origineler cadeau? Zoek een mooi hardloopevenement in het buitenland uit en verras een ander met een startbewijs voor komend jaar!