De kledingkast van een hardloper

Japke Janneke
Japke Janneke Vrijdag, 28 februari 2020
De kledingkast van een hardloper
Hardloopkleding is er in heel veel verschillende varianten. Natuurlijk is het belangrijk dat de items functioneel zijn, maar veel lopers vinden het ook fijn om er goed uit te zien tijdens hun training. Maar wat is nou echt nodig? Welke items kunnen er in de kledingkast van een hardloper niet ontbreken?

Hardlopen in de kou

In de herfst- en wintermaanden is het prettig om goed beschermd te zijn tegen de kou. Hiervoor is het fijn om een aantal items in je kast te hebben. Allereerst kun je denken aan goede thermokleding, zodat je meerdere laagjes kunt dragen. Dit beschermt goed tegen kou. Daarnaast is het prettig om iets van hoofdbedekking te dragen, zoals een muts of haarband. Ook zijn goede handschoenen geen overbodige luxe als de temperatuur tegen of onder het vriespunt zakt. Naast het dragen van warme bovenkleding is ook een goede tight handig om in de kast te hebben.

Hardlopen in het donker

Wanneer de dagen korter zijn, is de kans groter dat je genoodzaakt bent om in het donker te gaan trainen. Ook dan zijn er een aantal items die iedere hardloper in de kast zou moeten hebben. Hierbij kun je denken aan hardloopkleding met reflecterende delen of een reflecterend hesje. Ook is het dragen van verlichting dan natuurlijk een must!

Hardlopen in de regen

Komt het met bakken uit de hemel? Dan is een goed regenjack geen overbodige luxe. Het is het investeren zeker waard. Er zijn voldoende regenjacks te verkrijgen, die zowel waterafstotend als ademend zijn. Ook kan het dragen van een petje prettig zijn wanneer het regent.

Hardlopen in de warmte

Tot slot zijn er ook voor de warme zomermaanden een aantal musthaves te noemen. Zo is het dragen van luchtige kleding altijd prettig. Denk wanneer het warm is ook eens aan lichte kleuren in plaats van zwart. Zwart trekt nog meer warmte aan. Luchtige en lichte singlets zijn in de zomer een goede aanvulling op je kledingkast. Ook een korte short is dan fijner dan een lange tight van dikke stof. Daarnaast komt ook dat petje op warme dagen weer goed van pas. Het biedt bescherming tegen de zon, maar ook tegen zweetdruppels die anders in je ogen vallen.

Kleding
Japke Janneke
Geschreven door

Japke Janneke

Japke Janneke schrijft onder andere voor hardlopen.nl, maar blogt daarnaast op japkejanneke.nl over haar persoonlijke hardloopavonturen. Haar droom? Een Six Star Finisher worden!