5 Sint-cadeautips voor een hardloper

Zaterdag, 18 november 2017
5 Sint-cadeautips voor een hardloper
Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: verlanglijstjes maken. Heb je nog tips nodig voor (kleine) cadeaus? Dan hebben wij wel een paar tips voor jou! Ook handig als je inspiratie zoekt voor een hardloper.

Hardloopverlichting

Of het nu gaat om een schoenclip, een glow armband of een reflectievest; het is belangrijk om altijd goed zichtbaar te blijven voor het overige verkeer. Juist in deze maanden, waarin het snel donker wordt, is het dragen van verlichtende en of reflecterende elementen geen overbodige luxe.

Sokken

Hele of halve sokken, met of zonder compressie, de juiste sokken bieden tijdens het hardlopen zowel demping als steun. Een goede sok voorkomt blaren en schuurplekken en geeft in de wat duurdere soorten ook nog extra demping.

Elastische veters

Ben je het strikken van je veters zat? Denk dan eens aan elastische veters! Deze veters in allerlei kleurtjes geven je schoenen een andere look en je hoeft ze maar een keer vast te maken. Als ze eenmaal goed zitten dan trek je zo je schoenen aan en je kunt gaan.

Handschoenen en muts

Met de koude maanden in aantocht, zijn een paar warme handschoenen ook welkom. De kou moet je niet weerhouden de straat op te gaan. Met hardloophandschoenen hoef je ook niet voor verkleumde vingers te vrezen en houd je je lichaamswarmte op peil. Dat geldt ook voor een hardloopmuts: via je hoofd verlies je veel warmte, maar met een muts blijf je lekker warm. Lees meer tips bij hardlopen in de kou.

Opbergers

Heb je tijdens het hardlopen ook net even dat extraatje nodig? Zet dan een telefoonarmband op je verlanglijst. Met je favoriete muziek loop je vaak net wat makkelijker en/of sneller. Doordat je hem aan je arm bevestigt, heb je er tijdens het hardlopen geen last van. Heb je tijdens het hardlopen meer spullen mee te nemen dan kun je ook denken aan slimme heuptasjes als een Flipbelt: een elastische band waar je van alles in kunt stoppen.

Foto: Shutterstock