5x Cross Country

Vrijdag, 2 november 2018
5x Cross Country
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 cross country evenementen uitgekozen. De landschappen wisselen zich af met prachtige natuurgebieden, waaronder bossen, duinen en stranden. Met deze vijf hardloopevenementen kun jij beginnen aan een mooi cross seizoen.

4 november: Grote veldloop Vorden

Zondag 4 november staat de Grote Veldloop op de planning. Deze cross country run is vernoemd naar het natuurgebied in Vorden. Het Grote Veld is een van de mooiste natuurgebieden in de achterhoek, waar het landschap afwisselt met bos, hei en cultuurland. Daarnaast gaat een deel van de run door het terrein van natuurmonumenten. De hardlopers kunnen kiezen uit drie afstanden: 1,8 km, 7,5 km en 15 km. De 1,8 km is speciaal bedoeld voor de jeugd, tot en met 12 jaar.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

4 november: Turfveld cross

De Turfveld cross is een tweewekelijkse cross in de winter. Op een prachtige plek in de Dennen ligt Bospaviljoen ’t Turfveld waar een beschutte ronde van 2,9 km wordt gelopen. Atletiekverenigingen en loopgroepen die een trainingskamp op Texel hebben of een dagtrip doen, worden door de organisatie van harte uitgenodigd om mee te lopen. In totaal zijn er vijf afstanden: 1 km, 1,7 km, 2,9 km, 5,8 km en 8,7 km. De eerste twee afstanden worden georganiseerd voor de jeugd.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

11 november: BAV Zeven Linden Loop 2018

De organisatoren van de BAV cup hebben voor zondag 11 november een nieuw eendaags loopevenement op de kalender gezet: De BAV Zeven Linden Loop. Het bevat alle ingrediënten voor een succesvol evenement zoals een kinderloop, de korte en lange cross en natuurlijk de recreantenloop. Op de camping de Zeven Linden worden maximaal vier rondjes van 2,5 kilometer gelopen. Voor hardlopers die kennis willen maken met trailen wordt er in de bossen bij de Stulp een trailparcours van ongeveer elf kilometer uitgezet.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

18 november: Technische Unie Bommelasloop

Zondag 18 november vindt de 79e editie van de Technische Unie Bommelasloop plaats. Deze loop onderscheidt zich door het prachtige natuurgebied Het Buurserzand waar het parcours je doorheen voert. De Bommelasloop bestaat al vele jaren en is tot op de dag van vandaag een zeer gewaardeerde loop die één keer in het voorjaar en één keer in het het najaar plaatsvind op de derde zondag in mei en de derde zondag in november. De nadruk ligt op het recreatieve karakter van de loop maar dat wil niet zeggen dat er geen goede prestaties neergezet worden.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

25 november: Duin- strandloop

De Duinstrandloop is een wedstrijd over ongeveer 8 kilometer door het prachtige Westduinpark en over het Zuiderstrand. De loop gaat voor een flink deel over zand maar ook over verharde paden. En je mag deze wedstrijd natuurlijk ook recreatief lopen om misschien nog wat extra van het landschap te genieten. Dit jaar valt de Duinstrandloop op zondag 25 november. Het startschot zal vanaf de atletiekbaan van HAAG Atletiek ingeluid worden.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

9 december: Cross toppers aanmoedigen

Het EK Cross vindt 9 december plaats in Safaripark Beekse Bergen. Kom jij de (Nederlandse) toppers aanmoedigen? Het onverharde parcours van het EK Cross is circa 1.500 meter lang en loopt geheel over het terrein van de Beekse Bergen. Voor meer informatie klik hier.

Bron: Wedstrijdorganisatoren