5 x lopen in maart

Bert Pessink Maandag, 25 februari 2019
5 x lopen in maart
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart.

3 maart, Achtkastelenloop, Vorden (Gelderland)

De Achtkastelenloop voert de lopers door de prachtige Gelderse Achterhoek en langs, u raadt het al, de 8 schitterende kastelen rondom de plaats Vorden. Het parcours loopt over verharde wegen en fietspaden. Alle afstanden (10 km, 21 km en 30 km) bestaan uit één ronde. De 30 km is een prima voorbereiding voor de voorjaarsmarathons.

www.hanzesport.nl

9 maart, 3bergenLOOP, Doorn (Utrecht)

De 3bergenLOOP biedt een 6 km, 12,5 km en een halve marathon over de Utrechtse Heuvelrug. De parcoursen gaan over bospaden, onverharde wegen en stukjes ruiterpad. Alleen de halve marathon en de 12,5 km gaan kort over asfalt. Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar is er de kidsrun.

www.3bergenloop.nl

15 maart, Sparta FunRun, Rotterdam (Zuid-Holland)

De Sparta FunRun is hardlopen met een speciale beleving. Een uniek hardloopevenement door en rond het Kasteel van de voetbalclub Sparta Rotterdam voor het goede doel! Kom op unieke plekken waar normaal gesproken alleen de Sparta-spelers mogen komen. Zo zijn de start en finish bovenop de middenstip!

www.epicinderunning.nl

24 maart, Lenteloop, Eerbeek (Gelderland)

Heerlijk hardlopen aan de Zuidoost kant van de Veluwe in de groene bossen rond Eerbeek en Laag-Soeren. Er kan ingeschreven worden voor de afstanden 3 km, 6 km. 13 km en bovendien de halve marathon.

www.lenteloop.nl

30 maart, 18e Monnikenloop, Schiermonnikoog (Friesland)

De monnikenloop heeft een prachtig parcours met verschillende afstanden, van 1 tot 16,1 kilometer. Het parcoukwelderrs loopt door de afwisselende landschappen (o.a. polder, kwelder, duin, strand) die het eiland Schiermonnikoog te bieden heeft. Echt een aanrader!

www.monnikenloop.n

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.