Verkiezing Favoriete Hardlooproute van Nederland!

Woensdag, 9 oktober 2019
Verkiezing Favoriete Hardlooproute van Nederland!
Het toffe aan hardlopen is dat iedereen het kan! Je hoeft maar je schoenen aan te trekken en de deur uit de rennen. Of je nu in de stad, op het platteland, bij de duinen of in een dorp woont; je kunt altijd en overal hardlopen. En iedereen vindt rondom zijn of haar huis wel een mooi en inspirerend rondje.

Tijdens het hardlopen ontdek je de wereld om je heen: soms in de eigen omgeving, misschien wel op vakantie, tijdens een hardloopevenement of geïnspireerd door een loopgroep of loopmaatje. Hoog tijd voor de Atletiekunie om al die hardlooproutes te inventariseren. Want wat is nu de favoriet? En waarom dan? Dat willen wij heel graag weten en wie beter dan jullie, de hardlopers en loopgroepen zelf, kunnen dat nu het beste vertellen!

Hoe werkt het?

Er zijn al verschillende plekken op het internet waar mensen routes delen, maar dé favoriete hardlooproute van Nederland is uniek. Want wanneer is een route favoriet? Voor de één is dat een rondje door historisch Utrecht centrum, voor de ander kan dat een 10 kilometer lange weg zijn door de polder. Of misschien ben jij wel iemand die graag over het strand loopt, het zware en mulle zand van de duinen trotseert. Wellicht is jouw rondje favoriet omdat het zo gemakkelijk vanuit de club of je huis loopt. Iedereen heeft wel een favoriet rondje. Laat ons hier weten wat jouw favoriete rondje is.

Favoriete hardlooproute Japke Janneke

Ook Japke Janneke, covermodel van de maand oktober, heeft een favoriet rondje: "ik ben net verhuisd naar Utrecht, dus ik ben daar nog volop nieuwe hardlooproutes aan het verkennen. Op dit moment loop ik graag langs de Vecht, dat is heel mooi. Hiervoor heb ik 10 jaar in Groningen gewoond en daar was mijn favoriete hardlooproute een rondje rond het Paterswoldsemeer. Dat is een fijn rondje, omdat het kleine en rustige paadjes zijn waar je allemaal sportieve mensen tegenkomt: wandelaars, fietsers en hardlopers. Het is niet saai, want je loopt langs het meer, maar ook door een hele groene omgeving. De afstand vind ik ook heel fijn, want vanaf de stad is het ongeveer 20 kilometer. Top voor een lange duurloop."

We stellen geen harde eisen aan dé favoriete route en juist daarom vinden we het een verkiezing waard omdat je op die manier jouw unieke, persoonlijke, bijzondere prachtige rondje kunt delen met hardlopend Nederland. Hopelijk inspireren alle routes je om een ander stukje van Nederland te gaan ontdekken! De jury-selectie zal uiteindelijk eindigen in een shortlist van routes waarop gestemd kan worden.

Wil jij deelnemen aan de verkiezing? Klik dan snel hier, want de eerste 300 mensen die zichzelf inschrijven ontvangen een mini-abonnement Runner's World! Wees er dus snel bij.

Hardlooproutes