Dit zijn de best gelezen artikelen van 2020!

Vrijdag, 1 januari 2021
Dit zijn de best gelezen artikelen van 2020!
© Duy vu Dinh

2020 was een jaar om niet snel te vergeten. Een lastig jaar waarin een ieder gas terug heeft moeten nemen en veel niet mogelijk was. Aan de andere kant wist het hardloopvirus meer mensen van de bank te krijgen dan ooit tevoren. Ook dit jaar was er genoeg te lezen over de mooiste sport die er is. Wij zetten de best gelezen artikelen van 2020 voor je op een rijtje!

Alles wat je moet weten over corona en hardlopen

Het coronavirus heeft het leven voor de meesten van ons behoorlijk op zijn kop gezet. Regelmatig werden er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Blessures

Meer dan de helft van alle lopers heeft weleens last van pijnklachten en blessures. En vaak zijn deze nog hardnekkig ook. Logisch dat jij er alles aan wilt doen om dat te voorkomen. Dat begint met herkennen en de juiste aanpak. De blessure waar in 2020 het meest over gelezen werd? Dat was de lopersknie!

Energieverbruik

Hardlopen is een behoorlijke aanslag op je energievoorraad. Maar hoeveel energie verbruik je precies? Wij vertellen je in dit artikel meer over calorieën en hoe je kunt uitrekenen hoeveel je er verbrandt tijdens het hardlopen.

Spierpijn na een training: iedereen kent het wel

Spierpijn is een onschuldige pijn en het verdwijnt meestal na een paar dagen vanzelf. Je hoeft hier niets voor te doen. In dit artikel geven we een aantal tips voor wanneer je last hebt van spierpijn.

Hoe vind je goede hardloopmuziek?

Tijdens het hardlopen luisteren velen van ons graag naar muziek. De juiste nummers kunnen ervoor zorgen dat je meer gemotiveerd bent en het langer volhoudt. Maar hoe vind je nou de geschikte hardloopmuziek passend bij je loopritme? Dat lees je in dit artikel!