De mooiste hardloopplekken in... Den Haag

Woensdag, 15 november 2017
De mooiste hardloopplekken in... Den Haag
Nederland kent veel mooie plekken om te hardlopen. In deze rubriek geven we je daarom samen met een lokale expert nieuwe hardloopinspiratie. Want wat is er nu leuker dan nieuwe hardlooprondjes ontdekken? Deze keer neemt Elsbeth Ciesluk van Haag Atletiek je mee naar haar rondjes in en rond Den Haag.

Elsbeth Ciesluk (31) woont in Den Haag en traint bij de de Mila-groep (middellangeafstanden 800 t/m 3000 meter) van Haag Atletiek. Elsbeth is een echte baanatleet en daar ligt dan ook haar grootste passie.

Dichtbij de duinen

De atletiekbaan van Haag Atletiek ligt recht achter de duinen van het Westduinpark en het strand. Westduinpark komt zeker terug in haar top vijf, maar het strand niet. "Ik houd niet zo van hardlopen op het zand."

Verliefd op de baan

Elsbeth traint acht keer in de week. Van de acht trainingen heeft ze drie gezamenlijke trainingen en vijf zelfstandige trainingen. In en rond Den Haag zijn heel veel mooie plekken om te trainen en Elsbeth varieert dan ook vaak van locatie. "Toch zal stipt op 1 de atletiekbaan blijven staan. Op de baan train ik echt het allerliefst."

Elsbeth loopt haar duurloopjes graag in het duingebied.

Top 5 van Elsbeth Ciesluk

Uit de vele mogelijkheden die Elsbeth heeft vanuit Den Haag heeft zij de volgende top 5 samengesteld van mooiste hardloopplekken:

1. De atletiekbaan

"Geen twijfel over mogelijk. De baan blijft voor mij de mooiste plek om te hardlopen. Het is zo mooi vlak. Je hebt perfecte bochten en ondergrond. Je wil meteen snel!"

2. Meijendel

"Het allermooiste natuurgebied van Den Haag. Het gebied ligt vlak boven Scheveningen en hier doe ik vaak mij duurlopen. Vanuit mijn huis loop ik daar heen en train ik ruim 20 kilometer. Je kan hier eindeloos lang lopen zonder dat je lastig gevallen wordt door auto’s."

3. Westduinpark

"Alle loopgroepen van Haag Atletiek gaan hier vaak trainen. Ik doe hier twee keer in de week heuvel sprintjes. In het Westduinpark heb ik daar mijn vaste plekken voor met steile en minder steile heuvels. "

4. De duinen naar Hoek van Holland

"Vanuit Westduinpark kun je langs de zee helemaal naar Hoek van Holland lopen. Zelf ga ik nooit zo ver, maar marathonlopers wel. Ik loop vaak naar Ter Heide. Je loop op een verhard pad en rechts van je zie je zee en links duinen. Het is perfect om je tempo in de gaten te houden, want het is een lange rechte weg."

5. Scheveningse Bosjes

"Hier loop ik altijd mijn kleine rondjes, want ik woon naast Scheveningse Bosjes. Je kan er omheen of doorheen hardlopen. Als je er doorheen loopt dan loop je op een onverhard pad en dat is ideaal voor mijn kleine duurloopjes."

Meer info over de club van Elsbeth op Haagatletiek.nl

Foto: Raphael Langmair

Hardlooproutes Clubs