Start to Run

Fysieke cursus

Ben jij iemand die de gezelligheid van een club of loopgroep opzoekt en liever met een trainer of coach leert hardlopen?

De cursus Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus leer je van een professionele trainer op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.

Schrijf je snel in!

In 7 weken leren hardlopen Cursus Start to Run

Voel jij je thuis in een groep met loopmaatjes en een trainer die op je let? Dan is onze 7-weekse cursus Start to Run écht iets voor jou. De trainer houdt het verantwoord, je loopmaatjes zijn de stok achter de deur. En na 7 weken loop jij 25 minuten aan één stuk!

Zoek een cursus
YSTR cursus

Start to Run 92% haalt het!

Je kunt best alleen beginnen met hardlopen. Maar het kan zoveel beter en vooral leuker. Ontdek wat loopmaatjes en een goede trainer voor je kunnen betekenen. Iedereen kan beginnen met hardlopen!

Start to Run is voor iedereen Leren hardlopen in 7 weken

  • Fit of niet; je kunt altijd meedoen
  • Trainen in een groep want samen lopen is gewoon leuker
  • Coaching van een professionele trainer
  • Je leert de juiste loophouding en techniek
  • Binnen 7 weken kun jij 25 minuten aaneengesloten hardlopen op jouw tempo
Zoek een cursus bij jou in de buurt
Beginnen header

Wat is het resultaat? Wat krijg je voor €52,50?

  • 6 weken looptraining van een professionele trainer
  • Superhandige audiocoach voor je huiswerktrainingen
  • Een magazine met alle ins en outs over beginnen met hardlopen
  • Deelname aan de Start to Finish loop (7e les)
  • Een dik verdiende medaille!
Schrijf je snel in!
Yakult finishloop

FAQ - vragen over de cursus

Heb jij nog twijfels om te beginnen? Misschien staat jouw vraag ertussen.

Ik ben niet sportief en/of heb nog nooit hardgelopen. Kan ik meedoen?

Ja zeker! Het Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen. De trainers zorgen dat iedereen op eigen niveau traint. Kom anders kennismaken bij de proeftraining of de eerste training en ga lekker meedoen. Schrijf je direct daarna in, dan ben je nog op tijd om alles mee te maken.

Wanneer is een sportmedische keuring slim?

Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport, of heb je risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Dan is het verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen.

Heb je een fors overgewicht (een BMI van > 30) dan is het verstandig om te beginnen met andere, minder belastende sporten voor zo’n 2 à 3 maanden. Zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen. Berekenen hier jouw BMI.

Ben je gezond, jonger dan 35 jaar en je hebt geen hart- en vaatziekten in je familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.

Wanneer begint Start to Run?

Iedere Start to Run locatie bepaalt zelf wanneer ze starten. Check hier wanneer er een locatie bij jou in de buurt start.

Ik kan mijn gewenste locatie niet vinden. Geven ze daar dan geen Start to Run training?

Check hier of jouw locatie Start to Run wel of niet aanbiedt. Misschien starten ze binnenkort, of zijn ze al gestart maar zit de groep vol. Wil je toch nú starten met hardlopen?
1. zoek dan een loopgroep of hardloopvereniging bij jou in de buurt en wie weet begint er een beginnerscursus die jou wel uitkomt.

Krijg ik mijn geld terug bij annuleren?
Er ging iets mis met de betaling: hoe moet ik nu inschrijven?

Log in op www.hardlopen.nl en kijk in je profiel bij overzicht deelnames. Als je ingeschreven bent is de cursus hier toegevoegd. Als dit niet het geval is kun je opnieuw inschrijven via de website.

Wanneer sluit de inschrijving?

Via de website kun je je aanmelden tot de start van de cursus. Via de club kun je nog aanmelden voor de cursus tot en met de 2e trainingsdag. Daarna zijn je loopmaatjes al zo ver dat je beter kunt starten bij de volgende Start to Run training.

Waar vind ik informatie over de trainingen?

Log in op www.hardlopen.nl en kijk in je profiel bij overzicht deelnames. Klik op de cursus en je ziet de informatie over de locaties, trainingsdagen en -tijden verschijnen.

Gaan we echt 1,5 uur hardlopen?

Nee, geen zorgen. De les begint altijd met een theoriedeel, daarna volgt een uitgebreide warming up en loopoefeningen. Dan begint de kerntraining pas. En deze sluit je weer af met een cooling down.

Wat is de minimum leeftijd voor deelname aan Start to Run?

Om aan Start to Run mee te doen dien je minimaal 16 jaar oud te zijn.

Kan ik een keer een les missen?

Jazeker kun je een keer een les missen. Als je de eerste les mist is dit niet zo handig. Je mist dan relevantie informatie en de kennismaking met je groep. Je krijgt je geld niet terug als je een keer een les mist. Kun je een keer niet, meld je dan af bij je trainer.