Wanneer kun je het beste eten als avondloper?

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Zaterdag, 10 april 2021
Wanneer kun je het beste eten als avondloper?

Twijfel jij weleens wat je het beste kunt eten als je na je avondmaal gaat hardlopen? Dat is niet gek: je wilt voldoende energie hebben om goed te presteren, maar niet te veel hebben gegeten omdat het zwaar op de maag kan liggen en maagdarmklachten het gevolg kunnen zijn.

Om maagdarmklachten te voorkomen kun je het beste minimaal twee tot drie uur voordat je gaat rennen je laatste grote maaltijd nuttigen. Dat is in de praktijk vaak lastig, omdat je overdag bijvoorbeeld hebt gewerkt of pas later eet. Daarom helpt The Athlete's FoodCoach je aan de ideale avondmaaltijd voor het hardlopen.

De app zorgt ervoor dat je voldoende energie binnenkrijgt en prettig kunt lopen, zonder dat je avondmaal tijdens het rennen in de weg zit. The Athlete's FoodCoach maakt jouw maaltijd namelijk wat kleiner wanneer je na het avondeten gaat hardlopen. Ook zorgt The Athlete's FoodCoach voor een maaltijd laag in eiwitten en vetten. Deze blijven langer in je maag zitten. Zo vergroot je de kans op een fijne avondloop.

En het voordeel van een kleinere portie voor het hardlopen is dat The Athlete's FoodCoach je herstelsnack groter maakt. Zo stil je je trek en herstel je ook nog eens volledig. Ideaal!

Ga je vroeg in de avond lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om je avondmaaltijd na het hardlopen te nuttigen. Het advies is dan wel om een snack te pakken voordat je gaat rennen. Zo zorg je ervoor dat je voorraden goed gevuld zijn als je aan je training begint. Ook hierbij helpt het om een snack laag in vetten en eiwitten te kiezen om zo fijn mogelijk te rennen.

Geniet na je training van een heerlijke eiwit- en koolhydraatrijke maaltijd. Die zorgt ervoor dat je je leeggelopen voorraden weer aanvult en helpt je mogelijke spierschade te herstellen. Zo kun je de volgende dag je hardloopschoenen weer aantrekken.

The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.