Hoe sluit je jezelf aan bij een loopgroep?

Vrijdag, 1 januari 2021
Hoe sluit je jezelf aan bij een loopgroep?

Hardlopen kan prima solo, maar dat is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin kun je wel wat extra motivatie gebruiken. Inspiratie, expertise, tips én de gezelligheid van een groep met een professionele trainer helpen je hardlopen langer vol te houden. En nog belangrijker: samen lopen zorgt voor plezier.

Maar hoe kom je nu terecht in een groep die aansluit bij jouw ambitie en niveau? Als beginnend hardloper kun je terecht bij de NN Running Coach. Samen met andere beginners leer je onder begeleiding van een ervaren hardlooptrainer in zeven weken 25 minuten aaneengesloten hardlopen. Zodra je een basisconditie hebt opgebouwd, kun je vaak eenvoudig doorstromen naar een algemene loopgroep. Een overzicht van alle clubs en loopgroepen waar je mogelijk bij aan kunt sluiten vind je hier.

Hoe werkt een loopgroep?

De meeste loopgroepen zijn ingedeeld op niveau. Daardoor loop je met mensen die ongeveer hetzelfde hardlooptempo hebben. Bovendien wordt vaak de regel ‘samen uit, samen thuis’ gehanteerd. De voorste lopers zullen regelmatig omdraaien om de achterste lopers op te halen, waardoor je ondanks tempoverschillen toch samen kunt trainen. Geef het vooral ook aan wanneer het tempo voor jou te hoog ligt en schroom niet om het wat rustiger aan te doen.

Weet je niet of je het fijn vindt om in een groep te lopen? Probeer het een keer! Vaak kun je vrijblijvend deelnemen aan een training om te zien of het lopen in een groep – en de groep zelf – je bevalt.

Beginnersplein