Webinar: Hardlopend door de overgang

Donderdag, 10 juni 2021
Webinar: Hardlopend door de overgang
© Ruud van Bragt

De meeste vrouwen komen zo tussen hun 40e en 60e in de overgang. De gemiddelde leeftijd ligt op 51 jaar. In deze periode vinden er hormonale veranderingen in het lichaam plaats. Bij een kwart van de vrouwen gaat de overgang gepaard met flinke klachten. Hoe ga je hiermee om? Op 21 juni 2021 organiseert Hardlopen.nl het webinar ‘Hardlopend door de overgang’ door Maaike de Vries en Manon Kerkhof.

Vooral opvliegers worden doorgaans als zeer vervelend ervaren. Ook gewichtstoename is een bekende klacht. Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. Deze periode wordt de overgang genoemd. De duur hiervan is voor iedere vrouw verschillend.

In dit webinar vertellen Maaike en Manon je hoe je lichaam werkt, wat er gebeurt rond de menopauze, wat je zelf kunt doen bij klachten en waarvoor je hulp kunt inschakelen. En natuurlijk gaan ze uitgebreid in op de vraag hoe je deze fase rennend doorkomt. Dit webinar gaat over vrouwen, maar mannen zijn ook van harte welkom (zweetbandje verplicht). En je mag alles vragen wat je wilt.

Webinar over de overgang

Op 21 juni geven Maaike de Vries en Manon Kerkhof tips en adviezen om te blijven hardlopen tijdens de menopauze. Dit webinar is gratis toegankelijk voor betalende leden van Hardlopen.nl en kost € 9,95 voor niet-leden. Het webinar start om 20:30 uur en is om 21:30 uur weer afgelopen. Schrijf je snel in, want er is beperkt plaats.

Over de gastsprekers

Dr. Maaike de Vries (gezondheidswetenschapper en gecertificeerd hardlooptrainer) en dr. Manon Kerkhof (gynaecoloog en fervent hardloopster) zijn samen auteur van het boek ‘Ook Leuke Meisjes Worden Vijftig’.

Maaike en Manon

Hardlopen.nl webinars

Hardlopen.nl organiseert maandelijks een webinar. Deze zijn gratis toegankelijk voor leden met een betaald lidmaatschap bij Hardlopen.nl en de Atletiekunie en kosten € 9,95 voor niet-leden / personen met een gratis account. Wil jij meerdere webinars volgen per jaar? Kijk dan of een lidmaatschap voor jou niet voordeliger is! Bij elk webinar is er beperkt plaats, maar elk lid krijgt gratis toegang tot een beveiligde omgeving waar je alle webinars terug kunt kijken.

Lichaam