Hardloopbroek; betere prestaties én meer comfort

Dinsdag, 6 december 2016
Hardloopbroek; betere prestaties én meer comfort
Een speciale hardloopbroek: is dat nu echt nodig om hard te lopen? Feitelijk gezien natuurlijk niet. In een korte broek of joggingsbroek kun je ook je rondjes maken. Maar behalve dat een hardloopbroek ook echt beter is voor je spieren (en dus je prestaties), draagt een zogenaamde ‘tight’ ook echt bij aan comfort.

Bij beginnende hardlopers leeft nog weleens het idee dat een hardloopbroek enkel een commercieel product is. Maar een beetje hardloper merkt al snel het verschil tussen een joggingsbroek en een speciale hardloopbroek.

Deze broeken zijn doorgaans gemaakt met voldoende elasticiteit. De broek beweegt tijdens het lopen mee met de benen, behoudt zijn pasvorm en houdt bovendien de spieren warm. Broeken van een goede kwaliteit voeren daarnaast ook het vocht goed af Je loopt hierdoor soepeler en de spieren worden zo minder belast. Zeker wanneer je een aardig parcours aflegt is dat een dankbare bijdrage aan je prestaties.

Ook voorkomt een hardloopbroek een irritatie die menig loper al eens heeft ondervonden: schurende dijbenen. Doordat de broek strak om de benen zit wordt wrijving voorkomen. Nooit meer een geïrriteerde huid tijdens het sporten dus. Koop een broek alleen niet te strak. Dat beperkt je in je bewegingsvrijheid.

Vooral met de duikelende temperaturen in de wintermaanden is een lange hardloopbroek een item dat niet mag ontbreken tijdens je sportmoment. In de lente, wanneer de temperatuur boven de dertien graden uitkomt, kun je je wagen aan een korte hardloopbroek.

Kleding