Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor oktober.

8 oktober: 3e De tien van de Kurenpolder

In het recreatiegebied de Kurenpolder kun je op zaterdag 8 oktober meedoen aan een leuke wedstrijd, georganiseerd door RDD Roosendaal en Altena Road Runners. De route bestaat uit een geheel verharde ronde van 2,5 kilometer op en om het gebied van de Kurenpolder. Er zijn wedstrijden voor verschillende leeftijdscategorieën over afstanden tot 10 kilometer. Leuke bijkomstigheid: deelnemers én toeschouwers hebben zaterdag 8 oktober gratis toegang tot het recreatiepark.  

8 oktober: Trimloop AAC ’61

Atletiekvereniging AAC ’61 uit Assen organiseert op 8 oktober haar eerste trimloop van dit seizoen. Deelnemers kunnen kiezen uit vele afstanden: van 3 tot 15 kilometer. Het parcours is 3 kilometer lang en loopt door het mooie Asserbos. En heb je jonge kinderen? Laat hen dan hun eigen rondje rennen. Rond 11 uur staat er een kinderloop van 1 kilometer op de Atletiekbaan op het programma.

14 oktober: Friday Night Run

Wil je na een drukke werkweek even écht lekker ontspannen? Je hoofd leegmaken en fysiek actief zijn? Doe dan eens mee aan een Friday Night Run. Elke tweede vrijdag van de maand vindt in Amsterdam (vlakbij het Olympisch Stadion) dit gezellige evenement plaats. Deelname is gratis en het evenement is geschikt voor zowel wedstrijd- als recreatiesporters. Lekker een uurtje hardlopen met anderen. Goed voor de sociale contacten, de gezondheid én de ontspanning. De loop start om 19.30 uur, maar zorg dat je op tijd aanwezig bent. Na afloop kun je nog gezellig blijven napraten met je medelopers.

16 oktober: 32e Accountor Maliebaanloop

De Accountor Maliebaanloop is de grootste hardloopwedstrijd die de Utrechtse atletiekvereniging Phoenix organiseert. Dit jaar alweer voor de 32e keer, en ook dit jaar rekent de vereniging op meer dan 2.000 hardlopers. Daarmee is de Maliebaanloop een van de grotere wegwedstrijden van de stad Utrecht! Er zijn meerdere programma-onderdelen voor verschillende doelgroepen; van kinderen tot recreanten en wedstrijdlopers. Voor ieder wat wils. En ook de toeschouwers komen aan hun trekken. Doordat de lopers meerdere keren over de Maliebaan lopen is het een sfeervol evenement om naar te kijken.

22 oktober: Singelloop

Op 22 oktober ten slotte kun je meedoen aan de jaarlijkse Singelloop in Zeeland; een stratenloop over 6.750 meter (5 ronden). Deelname staat open voor wedstrijdlopers én prestatielopers. Er wordt één klassement opgemaakt. Start en finish bij Grand Café Willem in Middelburg.

Kalender

Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen volgende maand waaraan je kunt meedoen. Voor een compleet overzicht kijk je in onze kalender.