Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart.

4 maart: 20 van Alphen

De 20 van Alphen is dé Openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. En op 4 maart 2018 houden zij de 53e editie! Wat voor soort hardloper je ook bent, bij de 20 van Alphen telt iedere prestatie. De 20 van Alphen is van en voor iedereen. Ook de duizenden toeschouwers zijn altijd aanwezig om de lopers hartstochtelijk aan te moedigen. Er kan gekozen worden uit de afstanden van 1, 2,5, 5, 10 en 20 km.
 

4 maart: Achtkastelenloop

In de omgeving van Vorden in de Achterhoek liggen acht kastelen. Rond deze acht kastelen wordt op 4 maart de Achtkastelenloop georganiseerd door AV Hanzesport. Je kunt hier kiezen uit de afstanden 10 km, 21 km en 30 km. Het parcours gaat over verharde wegen en fietspaden en is voor alle afstanden één ronde lang. De 30 km is een prima voorbereiding op de voorjaarsmarathons.
 

10 & 11 maart: Phanos Boscross

De Phanos Boscross is een uitdagende cross door het Amsterdamse Bos. Startend vanaf de paardenarena is de 'ajax'-heuvel het centrale punt van deze cross, welke tussen de 1 en 16 keer beklommen moet worden. De Phanos Boscross is onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en ook het toneel van het Nederlands kampioenschap cross.
 

18 maart: Stevensloop

Op zondag 18 maart 2018 vindt de 4e Stevensloop plaats. Traditiegetrouw met drie afstanden: 5 km, 10 km en de halve marathon. De Stevensloop wordt georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop.  Jaarlijks weten ruim 60.000 hardlopers uit het hele land de weg naar evenementen van de Stichting Zevenheuvelenloop te vinden. Van de loper die komt voor een sportief gezellige dag tot de loper die een wereldrecord wil lopen. Iedere loper is welkom.
 

25 maart: Amstelveenz lentemarathon

Na het grote succes van de eerste editie komt er een tweede! Op deze dag kan je, naast de hele marathon, ook de Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon lopen, óf de Estafette Marathon. De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de eerste drie lopers van elk team steeds tien kilometer afleggen en de laatste loper de resterende 12,195 km. Met een fraai parcours door de mooiste delen van Amstelveen, langs de Amstel en het Amsterdamse Bos.
 

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in maart op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!