Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor januari.

6 januari PanbosCross Bosch en Duin

Deze cross wordt elke eerste zondag van de maand in het Zeister Panbos gehouden. Je kunt in twee uur net zoveel rondjes lopen als je wilt. Dus 3, 6, 9, 12, 15, 18 of 21 km. Het parcours is volledig over bospaden. Voor de kleinsten is er een “km-loop” (900 m) onder begeleiding. Start is 10.30 uur.

www.u-track.nl

13 januari NN Egmond Halve Marathon, Egmond aan Zee

Januari is elk jaar weer de maand van de Halve Marathon van Egmond. 21 km zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus...! Ook de kwart marathon lopen is mogelijk.

www.nnegmondhalvemarathon.nl

19 januari Kwintelooyen Winter Run, Rhenen

De 4e editie van de Kwintelooyen Winterrun komt eraan. Een mooie route over de Utrechtse Heuvelrug met klimmetjes, prachtige uitzichten en heerlijke bospaden. Met keuze uit 5, 10 of 15 km. 100% van de opbrengst gaat naar het werk van Kindsponsororganisatie Compassion in Tanzania. Starttijd is om 12.00 uur, het parcours is natuurlijk onverhard.

www.kwintelooyenwinterrun.nl

20 januari Leemkuilcross, Berg en Dal

De Leemkuilcross is een van de mooiste crossen van Nederland. Het parcours van deze 27e editie gaat over meerdere rondes om de Leemkuil met als toetje de bejubelde en tegelijkertijd beruchte Leemkuiltrap. De Leemkuilcross wordt georganiseerd door NSAV 't Haasje en AV Cifla.

www.leemkuilcross.nl

27 januari Kwekerijenloop, Zundert

Een laagdrempelig sportief evenement dat een minder bekende kant van de Zundertse kwekerijen laat zien. De op zogeheten trailruns geïnspireerde recreatieve loop van ongeveer 5, 10 of 15 km gaat namelijk over paden en doorgangen op kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Vrije start tussen 9.30 en 11.00 uur.

www.vangoghloopzundert.nl/kwekerijenloop/

Door Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.