Zo kom je goed op de foto tijdens een evenement

Woensdag, 21 juni 2017
Zo kom je goed op de foto tijdens een evenement
We leggen tegenwoordig alles vast met foto's. Als je een bijzondere loopprestatie hebt geleverd wil je dat later ook terugzien op een mooie actiefoto. Met deze tips zorg je dat je goed op de foto komt!

Tijdens grote hardloopevenementen worden vaak professionele fotografen ingehuurd die van alle deelnemers die voorbij lopen een actiefoto maken. Als je goed voorbereid wilt zijn op dit fotomoment zorg je dat je weet waar die fotograaf staat. Staan ze bij de finish? Of halverwege op het lastigste stukje van de marathon of 10 km? Als je dat weet kun je daar even de pijn verbijten tot een volle glimlach!

Nummer zichtbaar?

De fotografen die bij de finish of onderweg foto's maken heel veel foto's tegelijk. Het is daarom wel handig om bij het fotomoment je nummer goed zichtbaar te hebben. Dan ben je achteraf gemakkelijk als deelnemer aan de foto te koppelen. Tegenwoordig liggen bij het fotomoment ook vaak tijdmatten, waardoor je drie of vier foto's rond jouw passage te zien krijgt.

Zit je haar goed?

Tijdens het hardlopen kan je haar alle kanten op gaan of net voor je gezicht zitten. Dat wil je liever niet op de foto hebben. Heb je lang haar? Doe het dan in een paardenstaart.

Lach!

Als je op de finish afloop weet je dat je op de foto wordt gezet. Zorg dus dat je daar fris oogt en lach! Bij veel hardloopwedstrijden krijg je nog een herkansing met een fotomoment na de finish, zoals het Juichmoment bij de NN Marathon Rotterdam.

Selfie?

Je kunt natuurlijk ook onderweg of bij de finish een selfie maken. Let er dan wel op dat je camera hoger is dan je gezicht, anders kan je hoofd groot uitvallen op de foto. Meer tips gaven we eerder in het artikel: 'zo maak je de beste runfie'.

Geen fotoshoot

Een hardloopwedstrijd is natuurlijk geen fotoshoot. Een beetje zweet, een rood hoofd en een moe gezicht horen nu eenmaal ook bij een loopprestatie. Het is natuurlijk maar net wat je zelf graag ziet, maar op een actiefoto mag je ook gerust zien dat je wat gedaan hebt!

Bron: Renmamaren.nl

Foto: Ms Jane Campbell / Shutterstock.com​