Yakult Start to Run: Meer trainen, minder chips en chocolade.

Dinsdag, 3 april 2018
Yakult Start to Run: Meer trainen, minder chips en chocolade.
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37-jarige eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 3: Meer trainen, minder chips en chocolade.

“Inmiddels ben ik drie weken aan het lopen. En afgelopen week heb ik een nieuwe stap gezet. Voor de eerste keer heb ik drie keer getraind. Naast zaterdag (met de groep) en maandag (individueel), heb ik ook woensdag mijn hardloopschoenen aangetrokken en ben ik alleen gaan lopen. Eerst dacht ik dat je in zo’n derde training meer moet doen dan op maandag. Maar dat bleek juist niet zo te zijn. Die derde training staat in het teken van herstel, heb ik mij laten vertellen. Het ging ook maar om vijf keer twee minuten dribbelen en tussendoor snelwandelen. Het was zo gepiept, al heb ik nog steeds moeite om niet te snel te gaan. Ik word daar wel wat beter in, maar soms ben ik alsnog buiten adem. En dat moet niet.”

“Doordat ik nu meer sport, ben ik beter gaan letten op wat we eten. Dat deden we de laatste maanden al, maar het lopen geeft extra motivatie. Het is zo zonde om je weer vol te eten nadat je juist lekker gesport hebt. Thuis proberen we dan ook minder calorieën binnen te krijgen en minder ongezonde tussendoortjes te eten. Minder chips en chocolade en meer fruit. Het geeft mij een blij gevoel. En die drie trainingen per week? Die gaan we erin houden!”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run