Yakult Start to Run: ''Ik merk dat lopen verslavend werkt''

Dinsdag, 10 april 2018
Yakult Start to Run: ''Ik merk dat lopen verslavend werkt''
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37-jarige eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 4: Geen eindloop.

“Vorige keer vertelde ik natuurlijk heel trots dat ik drie keer per week wilde blijven lopen. Maar afgelopen week heb ik even pas op de plaats gemaakt. Ik heb een training overgeslagen, omdat ik mijn bovenbeen wat begon te voelen. Komt misschien wel door de kou, daar had ik mij niet helemaal goed op gekleed. Verder voel ik mij helemaal fris en lekker. Het was dus eenmalig dat ik een training oversloeg. Beloofd!”

“Ik kwam er vorige week alleen achter dat ik tijdens de eindloop, die al over drie weken is, een weekend weg ben. Stom, helemaal niet aan gedacht. En wel erg zonde. Je werkt nu ergens naar toe, maar je mist de climax. Het zorgt er niet voor dat mijn motivatie minder is geworden, hoor. Sterker nog: ik denk er stilletjes over om na dit programma door te gaan met lopen. Vijf of tien kilometer hardlopen…dat wil ik echt graag kunnen. Het zou dus heel erg goed kunnen dat het hier niet bij blijft. Ik merk dat lopen verslavend werkt. Op een positieve manier uiteraard.”

“Maar voordat ik aan die afstanden mag denken, moet er nog veel gebeuren. Inmiddels dribbelen we nu vijf minuten achter elkaar met ‘snelwandelpauzes’ van twee minuten. De komende drie weken bouwen we dit op naar vijftien minuten achtereen joggen, de laatste stap tussen dribbelen en het echte hardlopen. Ik kijk ernaar uit en heb er alle vertrouwen in. Al zal ik wel even balen op de dag dat mijn loopmaatjes de eindloop afwerken. Voor mij een extra reden om hierna verder te gaan.”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run