Yakult Start to Run: ''Het is gaaf om te merken dat ik steeds sneller ga''

Dinsdag, 17 april 2018
Yakult Start to Run: ''Het is gaaf om te merken dat ik steeds sneller ga''
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37-jarige eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 5: Buiten adem.

“Afgelopen week hebben we een mooie stap gezet in ons loopprogramma. Voor het eerst hebben we tijdens de individuele training een stukje gejogd. Eerlijk gezegd was dat zwaarder dan ik verwachtte. Hoewel het maar een paar minuten was, raakte ik buiten adem. Dit was andere koek dan dribbelen. Het ging niet alleen harder, het was ook een stuk vermoeiender. Op dat moment moest ik even terugschakelen naar een tempo dat beter bij mij paste. Toch vind ik het gaaf om te merken dat ik steeds sneller ga.”

“Het hardlopen is steeds meer een onderdeel van mijn vaste weekprogramma geworden. Ook de paasdagen brachten daar geen verandering in. Ik ben zelfs op Tweede Paasdag nog even gaan trainen. Vind ik veel fijner dan alleen maar stilzitten en eten. Daarnaast hadden we twee verjaardagen, maar alles was zo te plannen dat het niet koste ging van mijn inmiddels dierbare loopuurtjes.”

“Zoals ik vorige week vertelde, kan ik helaas niet meedoen aan de eindloop op 14 april. Gelukkig heb ik een nieuw doel om naar uit te kijken. Ik ga mij namelijk inschrijven voor de ‘Doorstart To Run’, die vanaf eind april op mijn atletiekvereniging in Oisterwijk wordt gehouden. Het is een schakelprogramma tussen het ‘leren lopen’, wat ik nu doe, en echt lid zijn van een vereniging. Met een man of tien van de huidige groep gaan we daaraan meedoen. Het inschrijfformulier heb ik al opgevraagd.”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run