Yakult Start to Run Finishloop: 'Missie geslaagd!'

Donderdag, 3 mei 2018
Yakult Start to Run Finishloop: 'Missie geslaagd!'
De Yakult Start to Run stond de afgelopen weken op het programma in Oisterwijk. Met als afsluiting: de eindloop. Deelneemster Caroline van den Oetelaar vertelt ons alles erover in het laatste deel van deze serie: Missie geslaagd.

“De afgelopen weken hebben jullie van Noortje gehoord hoe de weg naar de eindloop was. Het is inmiddels bekend dat zij, door een gepland familieweekend in Zuid-Duitsland, jammer genoeg niet mee kon doen aan het laatste deel van ons traject: de eindloop. Ik had op de dag zelf al een ander gevoel dan bij een gewone training. Gezonde spanning, die ik ook ken van de wedstrijden die ik vroeger heb gelopen. Tot drie jaar geleden liep ik vrij fanatiek: ik heb aan meerdere vijf kilometer-wedstrijden en ook aan één van tien kilometer meegedaan. Een hardnekkige kuitblessure zorgde er echter voor dat ik weer van voren af aan moest beginnen. Dat wilde ik graag met beleid doen. Vandaar de keuze voor Start to Run.”

“Rondom een huisje in het bos in Oisterwijk was een parcours uitgezet. We hoefden niet een bepaald aantal minuten of kilometers te lopen. Na 25 tot 30 minuten was het wel mooi geweest. Mijn persoonlijke doel stond dan ook los van het aantal rondjes of minuten. Het ging mij er vooral om dat ik het stuk volbracht zonder te snelwandelen. En dat lukte. Na dik 29 minuten was het mooi geweest en had ik er 3.6 kilometer opzitten. Missie geslaagd.”

“Het was erg leuk dat we na afloop feestelijk werden onthaald door andere lopers, die deze dag ook daar in de bossen liepen. Dat was door de club, Taxandria, geregeld. Zodoende stonden er zo’n vijftig man te kijken en te klappen toen wij naar voren werden gehaald. Een prachtige afsluiting, heel goed georganiseerd.”

“Net als bij Noortje is dit voor mij niet het einde van het hardloopseizoen. Ik ga samen met haar en maar liefst dertien anderen van ons groepje, vanaf eind deze maand verder met de ‘Doorstart to Run’. Daar wil ik een volgende stap zetten naar mijn einddoel. Ik wil ooit weer een wedstrijd van 10 kilometer kunnen lopen. De vorige keer ben ik te snel gegaan. Nu pak ik het op een slimme manier aan. Start to Run is daarin een heel erg belangrijke eerste stap geweest.”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run