Yakult Start to Run: Een mooie én slimme aanvulling

Dinsdag, 20 maart 2018
Yakult Start to Run: Een mooie én slimme aanvulling
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37 jarige eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 1: Een mooie én slimme aanvulling.

“Sporten deed ik altijd al minstens een keer in de week. Ik vind het belangrijk om fit te zijn en mij fit te voelen. De afgelopen jaren sportte ik alleen in de sportschool, waar ik wekelijks steples heb. En ik doe al tien jaar met vriendinnen aan nordic walking. Doordat mijn kinderen nu allebei naar de basisschool gaan, kreeg ik wat meer vrije tijd. En in die uurtjes wilde ik niet voor de tv gaan hangen. Daardoor kwam ik op het idee om te gaan hardlopen. Dan kan ik uiteindelijk zo lang en zo vaak gaan als ik zelf wil. Een hele mooie aanvulling op wat ik al doe. Ik vond het wel belangrijk om dat op een slimme manier te doen.”

“Natuurlijk had ik zelf de schoenen aan kunnen trekken en het bos in kunnen lopen. Dat is hier om de hoek. Maar voor mijn werk kan ik mij geen blessures veroorloven. Vandaar dus mijn keuze voor Yakult Start to Run. Via een vriendin had ik er al goede verhalen over gehoord. Daarnaast hoopte ik dat ik zo ook wat zou leren over een goede opbouw van een trainingsschema en mijn loophouding. Mijn doel vooraf? 5 kilometer hardlopen. Al had ik nog geen idee hoe ik dat zou gaan doen…”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Beginner Yakult Start to Run