Yakult Start to Run: “Die saamhorigheid was mooi en gaat ook door na deze training”

Woensdag, 25 april 2018
Yakult Start to Run: “Die saamhorigheid was mooi en gaat ook door na deze training”
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37-jarige eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 6: Waar ligt mijn piek?

“Het zal wel even raar zijn, aanstaande zaterdag. Mijn groep waarmee ik anderhalve maand geleden voor het eerst op de baan stond, sluit de Start to Run af met een eindloop. Zij rennen 25 minuten bij ons in Oisterwijk in het bos. Ik zit dan in de buurt van München, waar wij een neef gaan opzoeken. Op het moment dat wij dat familiebezoekje planden, wist ik nog niet dat ik nu zo bezig zou zijn met hardlopen. Inderdaad, een beetje balen.”

“Vooraf dacht ik dat het vooral om het lopen zelf zou gaan. Natuurlijk was dat ook een belangrijk aspect. Geleidelijk werd het programma opgebouwd, kon je lijf meer aan en leerde je je lichaam steeds beter kennen. Ik ben enorm nieuwsgierig geworden naar waar mijn piek ligt. In de vervolgtraining die ik ga doen wil ik mij richten op een wedstrijdloop van 5 kilometer. En daarna? Misschien nog wel meer.”

“Wat mij het meest verraste is hoe leuk het eigenlijk is, om dit met een groep te doen. De sfeer was goed en dat merkte je ook als het minder met iemand ging. Er bleef nooit iemand alleen achter. Die saamhorigheid was mooi en gaat ook door na deze training. We hebben al een app-groep die gebruikt wordt om samen te gaan lopen. Volgende week laat ik mijn loopmaatje Carolien aan het woord. Zij vertelt over de afsluiting van deze leuke weken, die mij heel veel sportplezier hebben gebracht.”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run