Yakult Start to Run: de kop is eraf, ik doe aan hardlopen!

Maandag, 26 maart 2018
Yakult Start to Run: de kop is eraf, ik doe aan hardlopen!
Noortje Klabbers doet de komende weken mee aan Yakult Start to Run. In haar woonplaats Oisterwijk maakt de 37-eigenaresse van een speelgoedwinkel op deze manier kennis met hardlopen. Vandaag deel 2: De kop is eraf.

“Het is zaterdag 5 maart. De dag waarop ik aan mijn eerste officiële hardlooptraining begin. Ik zou prima kunnen fietsen naar de atletiekclub, maar omdat ik direct doorga naar mijn werk, pak ik de auto. Bovendien ligt er een dik pak sneeuw. Een extra laagje aan dus. Op de parkeerplaats merk ik al dat het druk is. In de kantine kom ik gelijk een paar kennissen tegen. Als winkelier ben je een bekend gezicht in het dorp. Met een man of 20, 25 gaan we naar buiten, de baan op. We krijgen theoretische uitleg over de komende weken. Tijdens de warming-up stellen we ons aan elkaar voor. ‘Wie ben je? Wat is je doel?’ Op een snelle manier maakten we kennis met elkaar.”

“Vervolgens gaan we het bos in. We lopen twee aan twee. Eerst twee minuten dribbelen, dan twee minuten snelwandelen. Weer twee minuten dribbelen, dan weer snelwandelen. En dat een minuut of twintig. Lastig was, dat alles op hetzelfde tempo moest. Eerst dribbel je te snel en wandel je te langzaam. Uiteindelijk ga ik met een fit en voldaan gevoel de auto in. Twee dagen later loop ik voor het eerst alleen. Wat ik vooraf dacht, bleek te kloppen: ik ga veel te hard. In mijn eentje is het lastiger om goed tempo te houden. Maar goed, de kop is eraf. Ik doe aan hardlopen. En wie had dat gedacht? Ik durf het nu bijna niet te zeggen… maar ik had er vroeger op school een hekel aan.”

Tekst: Reemt Borcherts
Foto: Ruud van Bragt

Yakult Start to Run