TommyBeusRun: een strijd met betekenis

Bert
Bert Pessink Maandag, 13 juni 2022
TommyBeusRun: een strijd met betekenis
© Rob Jansen

Hardlopen was zijn lust en zijn leven. Zijn persoonlijke records op de 10 kilometer (33:23 in Schoorl), en 15 kilometer (51.27 in ’s-Heerenbergh) zeggen genoeg. Maar nu is Tom van Beusekom (31) uit Bredevoort in de Gelderse Achterhoek ongeneeslijk ziek verklaard. Toch wil hij op 3 juli in zijn woonplaats nog een hardloopwedstrijd organiseren om een statement te maken en aandacht te vragen voor het KWF, voor zijn passie de loopsport in het algemeen én voor zijn trainer en goede vriend Titus Fierkens waar hij in zijn actieve hardloop carrière veel aan te danken heeft gehad.

‘Running was my way of life, maar ik liep al een tijd niet lekker. Kreeg last van energiedips tijdens het hardlopen. Eerst dachten we aan een ijzertekort, maar een bloedmonster liet hele andere dingen zien. Ik bleek een tumor op de slokdarm te hebben die was uitgezaaid naar de lever. Dat nieuws kwam bij ons een paar weken terug als donderslag bij heldere hemel’, aldus Tom van Beusekom.

Speciale betekenis

Positief als Tom is wil hij toch nog iets moois organiseren. Op 3 juli om 10.00 uur is er daarom bij de Intratuin in Bredevoort de TommyBeusRun, een hardloopwedstrijd waarbij de opbrengst van deze loop verdeeld zal worden over KWF Kankerbestrijding, Titussport en Running Team Liemers. ‘Het rondje daar heeft een speciale betekenis voor mij, want tijdens Corona werd daar de Achterhoekse Competitie gelopen. Ik volbracht er de 10 kilometer in 33.19 min. Het is een makkelijk en snel rondje en bovendien dichtbij mijn huis. Het KWF behoeft geen toelichting. Maar ik wil ook iets teruggeven voor Titus Sport, het bedrijf van mijn trainer Titus Fierkens en Running Team Liemers waar ik altijd met veel plezier heb getraind. Bij dat Running Team met nationale toplopers als Frank Futselaar, Daan Reintjes, Famke Heinst en Saskia Weinans dreven we elkaar onder leiding van Titus altijd op hoog niveau tot het uiterste. Maar net zoals bij elke trainingsgroep was daar het sociale aspect ook heel belangrijk.’

Tom van Beusekom, die trainde in Kenia en Ethiopië om uit te vinden of atletiek op hoog niveau iets voor hem zou zijn en de marathon van Rotterdam voltooide in 2 uur en 45 minuten verwacht veel van 3 juli, de dag van zijn TommyBeusRun. ‘Ik hoop dat er veel lopers komen en dat we samen nog kunnen genieten van een onvergetelijke sportdag in Bredevoort.’

Inschrijven kan via TommyBeusRun of op de wedstrijddag zelf in Bredevoort. Kun je niet meelopen op 3 juli? Doneren kan ook.

Evenementen Motivatie
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.