Hardlopen met natuurlijke hindernissen: de Strong Viking Trail Run

Donderdag, 11 november 2021
Hardlopen met natuurlijke hindernissen: de Strong Viking Trail Run

Hardlopen op smalle paden (trails), waarbij je natuurlijke hindernissen moet overwinnen zoals beekjes, boomstammen, rotsen en heuvels. Dát is de Strong Viking Trail Run! Deze Trail Run vindt voornamelijk plaats in de winterperiode, wanneer het voor obstacle running te koud is. De afstanden die je kan lopen zijn Beginning (4 km), Lighting (7 km), Warrior (13 km), ), Beast (19 km) en Trail Marathon (42 km).

Beast run

Jim Jansen (22) uit Groessen liep afgelopen zaterdag zijn allereerste Strong Viking Trail Run bij onze zuiderburen. Hij reisde hiervoor af naar het Belgische plaatsje Balen. Jim: “Ik had nog niet eerder een trailrun gedaan en ook geen obstaclerun. Het was voor mij dus een hele nieuwe ervaring.” Sinds een half jaar loopt Jim één keer per week hard. Daarnaast houdt hij zijn conditie op peil met een wekelijks potje voetbal. De 19-kilometer Beast run, waar Jim zich voor had ingeschreven, was voor hem dan ook een mooie, sportieve uitdaging.

Strong Viking Hakka

Jim: “Vooraf had ik bedacht dat het zwaar zou worden, maar ook dat ik het wel zou kunnen halen.” Na een gezamenlijke warming up met de Strong Viking Hakka mocht Jim van start. Jim: “Nadat ik net was gestart, was het in begin best koud. Maar toen ik een paar kilometer bezig was, voelde het steeds beter. Het losse zand en de heuvels waren soms wel zwaar. De bospaadjes en de afdalingen vond ik echt leuk om te nemen.”

"Dat vond ik wel grappig, want ik kende ze niet.”

Langs het parcours kon je als deelnemer op meerdere plekken terecht om even bij te tanken. “Ik heb een paar keer ergens een slokje water gedronken en een koekje gegeten. Als ik had gewild, had dit nog vaker gekund.” Qua sfeer denkt Jim dat het zonder corona waarschijnlijk anders is. “Ik kan me voorstellen dat het dan veel uitgebreider is. Nu heb ik niet echt een bepaalde sfeer ervaren, behalve de opzwepende hakka voordat we gingen rennen. Langs de route zag ik een aantal mensen, die enthousiast stonden te klappen en te juichen voor iedereen die langskwam. Dat vond ik wel grappig, want ik kende ze niet.”

Mooie uitdaging

Wat Jim betreft, smaakt het in ieder geval naar meer. “Gewoon hardlopen vind ik best saai. Zo’n Viking Run is gewoon veel leuker. Vooral die hoge heuvels zijn echt een mooie uitdaging om te nemen. Door deze run wil ik ook zeker een keer meedoen aan een Strong Viking Obstacle Run. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar alle obstakels, die je daar moet overwinnen.”

Waarom Jim mensen zou aanraden ook mee te doen aan een dergelijke run? “Omdat het vooral een leuke uitdaging is voor jezelf!” Voor de pijntjes na deze loop hoef je het volgens hem ook niet te laten. “Ik had alleen een beetje spierpijn.”

Strong Viking Trail Run

Strong Viking Trail Run Amsterdam

De eerstvolgende Strong Viking Trail Run in Nederland staat gepland op zaterdag 7 mei 2022 in Amsterdam. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Op zaterdag 9 april 2022 krijg je de kans om in de modder te duiken tijdens de Strong Viking Mud Edition. Bekijk alle Strong Viking events.

Evenementen Trailrun