Stem op de Loper van het Jaar 2019

Maandag, 20 mei 2019
Stem op de Loper van het Jaar 2019
Runner's World organiseert samen met de Hartstichting de verkiezing voor Loper van het Jaar 2019. Uit de vele inzendingen selecteerden zij vijf hardlopers die door vrienden en familie genomineerd zijn. Ieder heeft een uniek verhaal met hun Liefde voor lopen. Tijdens Global Running Day op woensdag 5 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Breng nu je stem uit op de Loper van het Jaar 2019!

*Stemmen kan tot woensdag 22 mei (12:00 uur).

Lopen van het Jaar - De genomineerden

Jelmer

Jelmer (14) is geboren met het Syndroom van Down. Omdat de schildklier van een kind met Down traag werkt, moet Jelmer altijd opletten wat hij eet en of hij genoeg beweegt. Dankzij zijn ouders heeft hij nu het hardloopvirus te pakken en is het inmiddels gelukt om de Dam tot Dam by Night uit te lopen: maar liefst 8 km! Een unieke prestatie voor iemand met deze beperking, die veel discipline vergt. Jelmer’s drijfveer? Zijn oprechte liefde voor lopen!

Henk

Henk (62) zet zich als ervaren marathonloper het liefst in voor het goede doel. Om zoveel mogelijk geld op te halen is hij daarom de uitdaging aangegaan om - volledig gebodypaint - de marathon van Eindhoven uit te lopen. Zijn Liefde voor Lopen zit diepgeworteld en gunt hij iedereen. Daarom zet hij zich in voor kinderen in Indonesië met een beperking en niet dat voorrecht hebben om te kunnen lopen.

Dennis

Dennis (44) krijgt in 2015 van het leven een nieuwe kans als hij na hartfalen en een operatie voor 3 bypasses uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Hardlopen was i.v.m. gezondheidsrisico’s eerst geen optie. Maar Dennis hield vol en wist met veel discipline om zijn lichaam sterk genoeg te krijgen toch weer hard te kunnen lopen. Nu traint hij zelfs alweer voor de Veluwe Zoom Trail van 25km! Zijn boodschap? ‘When your Legs can’t run anymore run with your heart.’

Cisca

Cisca (49) is Moeder van 4 kinderen, waarvan de jongste 2 (Charo van 14 jaar en Djavi van 12 jaar) een metabole ziekte hebben met een meervoudige beperking, waardoor ze zelf niet in staat zijn om te spelen of sporten. Ze ontdekte dat de kinderen ervan genoten om met haar mee te gaan tijdens haar runs en hardloopwedstrijden. Inmiddels traint ze samen met ‘Team Charo en Djavi’ voor de triathlon om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar metabole ziekten. ‘Die glimlach op het gezicht van de kinderen, na het ophalen van een medaille, is waarvoor je het doet’.

Fokko

Fokko (32) voelde zich na de diagnose teelbalkanker met uitzaaiingen, in de steek gelaten door zijn lichaam. De operaties en tegenslagen waren zwaar, maar Fokko gaf nooit op. Hij kwam zelfs dubbel en dwars terug en verbetert nog iedere keer zijn PR op de marathon. Inmiddels is hij kankervrij en met hardlopen haalt hij geld binnen voor het goede doel ‘Go Nuts’. Zijn Liefde voor Lopen deelt hij het liefst met anderen en Fokko motiveert de mensen in zijn omgeving te genieten van elk moment.

De winnaar van Loper van het Jaar 2019

Runner's World Loper van het Jaar verkiezing is een publieksprijs in samenwerking met de Hartstichting. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 juni tijdens Global Running Day. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De prijs is niet overdraagbaar, inwisselbaar of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten. Voor algemene voorwaarden kijk op: *Kandidaten gaan bij deelname automatisch akkoord met de algemene spelvoorwaarden

Bron: Runner's World