Ruim 1100 Nederlanders in de stemming voor Global Running Day

Woensdag, 20 mei 2020
Ruim 1100 Nederlanders in de stemming voor Global Running Day
Woensdag 3 juni is het Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren en heel Nederland oproepen in beweging te komen. Weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar maar hoe fijn is het dat er weer samen met loopmaatjes kilometers gemaakt kunnen worden.

Global Running Day wordt al jarenlang wereldwijd gevierd en hardlopen staat centraal. Het maakt niet uit hoe hard je loopt en hoe ver je loopt: iedere kilometer telt. Het belangrijkste van deze dag is dat mensen in beweging komen en op die manier andere lopers inspireren. Vorig jaar zijn bij de eerste officiële Dutch Edition 3500 mensen in beweging gekomen en samen hebben zij circa 8500 kilometer afgelegd. De teller staat nu al op ruim 1100 deelnemers met nog twee weken te gaan. Hoe fantastisch zou het zijn als, juist in deze moeilijke tijden, hardlopers die verbondenheid laten zien en dit aantal overstijgen.

Global Running Day Club

Global Running Day komt snel dichterbij. En nu er weer, verantwoord en op 1.5 meter afstand, samen mag worden gelopen biedt dat mooie kansen in aanloop naar 3 juni. Om met zoveel mogelijk mensen in beweging te komen, zijn Champ en Hardlopen.nl de Global Running Day Club gestart: een online club voor iedereen die op Global Running Day de hardloopschoenen aantrekt. Aanmelden voor deze club biedt onderlinge inspiratie en uitdaging en bovendien maken mensen met hun deelname kans op mooie hardloopprijzen van ASICS en Garmin. Met elkaar wordt gezorgd voor de perfecte voorbereiding: slimme tips, trainingsschema’s en toffe challenges waaraan iedereen mee kan doen in aanloop naar Global Running Day. Samen met alle clubleden brengen we op 3 juni heel Nederland in beweging.

Virtuele hardloopkalender

Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Global Running Day op 3 juni is er één van. Bij een virtuele hardloopwedstrijd loop je waar en wanneer je wil, op afstand maar toch samen. Bekijk de virtuele hardloopkalender.

Op www.globalrunningday.nl vind je de actuele teller en meer informatie over het initiatief.