Ron de Haan: 'Op NN Running Day kunnen we alsnog ons doel volbrengen'

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Bert Pessink Woensdag, 23 september 2020
Ron de Haan: 'Op NN Running Day kunnen we alsnog ons doel volbrengen'
Ron de Haan (53) werkt al ruim 33 jaar bij de stadsvervoersbedrijf RET in Rotterdam. Naast zijn baan als verkeersleider in de continudienst is hij daar ook looptrainer, voedingsdeskundige en vitaliteitscoach. Bovendien is hij trainer bij PAC en heeft hij al 12 marathons achter zijn naam staan waarvan 8 in Rotterdam. Tijdens de NN Marathon Rotterdam regelt hij bij de RET alles op logistiek gebied. Nu de marathon niet doorgaat loopt hij op 11 oktober met loopvrienden en collega’s de 1/4 marathon mee tijdens de NN Running Day.

‘Vitaliteit is belangrijk bij de RET. Zeker als we het hebben over zittend werk en continudiensten. Daarom wil ik graag bijdragen aan het doel om onze werknemers wat vitaler te laten zijn. Lopen is hierbij heel belangrijk’, aldus De Haan.

Eind maart waren daarom heel veel medewerkers klaar voor de hele of kwart marathon van Rotterdam. ‘Helaas ging het in april niet door. We hadden marathonlopers maar ook veel estafettelopers, waaronder een directieteam. Na de verplaatsing van de marathon kreeg ik van alle kanten vragen hoe het nu verder moest. In kleine groepen zijn we corona-proof door blijven trainen en we hebben zelf dit jaar ook wat eigen corona-proof wedstrijden georganiseerd. We zijn de lastige tijd goed doorgekomen.’

Op zondag 11 oktober loopt Ron met zijn loopgroep Rotterdam tijdens de NN Running Day de 1/4 Marathon Rotterdam. ‘De NN Running Day is een mooi doel om naartoe te werken. Ik hoop op mooi weer op 11 oktober voor het samen volbrengen van de 1/4 marathon, ruim 10 kilometer. Met mooi weer kunnen we nog meer genieten. We gaan deze afstand met z’n allen serieus aanpakken, dat kan ik iedereen aanraden. Bereid je voor de NN Running Day hetzelfde voor als een ‘gewone’ wedstrijd. Leg bijvoorbeeld een dag eerder je kleding klaar, dat zorgt voor adrenaline en die kun je dan op de wedstrijddag goed gebruiken.’

11 oktober: NN Running Day

Nationale-Nederlanden en Golazo organiseren op 11 oktober een nieuw landelijk hardloopevenement, NN Running Day. Voor het innovatieve individuele loopavontuur is een app ontwikkeld, die de deelnemers op de dag zelf in staat stelt een zelf gekozen evenement op virtuele wijze zo natuurlijk mogelijk te beleven. Als loper kan je van tevoren via de digitale Nationale-Nederlanden Hardloopplanner je eigen, ideale route uitstippelen en zo starten en finishen bij jouw voordeur. Meld je gratis aan, download de app en loop mee op zondag 11 oktober 2020.

Fotografie: Luka de Kruijf

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.

Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als ambassadeur van alle hardlopers van Nederland draagt Nationale-Nederlanden graag haar steentje bij aan hardlopen.nl. Gezondheid en vitaliteit staat hoog in het vaandel en daarom is Nationale-Nederlanden erg actief in de hardloop sector. Zo is zij hoofdsponsor van enkele grote hardloopevenementen en is er natuurlijk het NN Running Team.