Race tegen jezelf op dit circuit in Manilla

Maandag, 29 mei 2017
Race tegen jezelf op dit circuit in Manilla
Ben jij altijd met persoonlijke records en prestatieverbetering bezig? Zou het dan niet handig zijn als je tijdens een training of wedstrijd een denkbeeldig lijntje of figuurtje naast je ziet waar je voor moet blijven? Dit is geen toekomstmuziek meer, want het kan in een speciaal stadion in Manilla.

Je moet er wel even voor in het vliegtuig stappen, dat is waar. Maar in de Fillipijnse hoofdstad Manilla is onlangs een unieke pop-up atletiekbaan geopend. Op het Nike Unlimited Stadium kun je namelijk letterlijk jezelf verslaan. Dit technologische hoogstandje werkt namelijk met wanden waar een digitale afbeelding van de hardloper meebeweegt.

200-meter

De baan is 200-meter lang in de vorm van een schoen en neemt daarmee een heel stratenblok in Manilla in beslag. Als je tegen jezelf wilt racen moet je eerst een ronde een tijd neerzetten. Door middel van een sensor op je schoen wordt alle data verzameld om vervolgens een digitale avatar van jou te maken. Als je daarna gaat lopen wordt die afbeelding geprojecteerd op de grote led-schermen langs de baan.

Gelijk niveau

De digitale afbeelding op de schermen praat trouwens niet. Je kan dus niet door jezelf worden aangemoedigd als het niet lukt voor je record uit te lopen. Er kunnen 30 lopers tegelijkertijd op de baan lopen. Ben je in Manilla dan is dit een ideale en vooral leuke manier om tegen iemand van je gelijke niveau te lopen!

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: YouTube

Apps