Niet vergeten: hardloopschoenen in je vakantiekoffer!

Zondag, 10 juli 2016
Niet vergeten: hardloopschoenen in je vakantiekoffer!
Ga je binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet je hardloopschoenen in je koffer te doen. Tijdens je vakantie kun je ook goed blijven trainen. Je bent dan ook eens in een andere omgeving, wat ook weer nieuwe inspiratie kan geven. Maar waar moet je aan denken als je op je vakantieadres gaat hardlopen?

Als je naar een warm land gaat, moet je daar bij het pakken van je running-outfit al rekening mee houden. Stop lekker luchtige kleding om in te sporten in je koffer en vergeet ook vooral je bidon niet voor water onderweg. Op je vakantiebestemming kun je bij extreme hoge temperaturen het beste in de vroege ochtend of in de namiddag gaan lopen. Ga in ieder geval niet op het heetste van de dag (tussen 12.00 en 16.00 uur) de deur uit voor een hardloopsessie.

Eerst even wennen

Gelijk bij aankomst na een lange reis een intensieve lange duurloop gaan doen, is niet echt een goed idee. Doe rustig aan! Je hebt vakantie… Je lichaam moet ook wennen aan de andere omstandigheden. Hou daar rekening mee en ga dus niet gelijk volle bak. Zeker als je vanuit het platte Nederland op vakantie in heuvelachtig terrein gaat hardlopen moet je jezelf even de tijd geven om te acclimatiseren.

Route plannen

Ook handig is om vooraf alvast te kijken waar je eventueel goed en mooi kunt lopen. Misschien heb je vanuit je hotel of camping wel een mooi park of een strand dichtbij. Bedenk bij hardlopen op het strand wel dat het mulle zand je training extra zwaar maakt. Om hardlooproutes te vinden bestaan allerlei websites en apps. Op Mapmyrun.com of Walkrunjog.net vind je de favoriete routes van locals en toeristen die het gebied al verkend hebben. Ook handig: de Strava Heatmap. Daarop zie je waar in jouw omgeving het meeste wordt hardgelopen.

Telefoon mee

Je kunt natuurlijk ook altijd aan de receptionist van je hotel of camping of een lokale hardloper die je tegenkomt, vragen waar het goed hardlopen is. Maar zelf verkennen is misschien ook net zo leuk. De gemakkelijkste weg is dan gewoon heen en weer over dezelfde weg lopen. Kun je ook niet verdwalen!

Voor het geval je toch verdwaalt, is het goed om altijd een telefoon en wat geld bij je te hebben. Zet ook het adres van je vakantieverblijf in je telefoon of neem dat mee op een papiertje, dan kom je in geval van nood altijd weer terug.

Bronnen: Eatrunlove, Sportoutfit en Glowmagazine

Foto: Shutterstock

Hardlooproutes Weer