Nationale Sportweek 2016: samen hardlopen is leuker!

Zaterdag, 17 september 2016
Nationale Sportweek 2016: samen hardlopen is leuker!
De Nationale Sportweek is weer begonnen. Tot 24 september staan allerlei sporten in de etalage om te laten zien dat sporten gezond en vooral leuk is. De Atletiekunie heeft tijdens deze week een speciale actie: Ik neem je mee hardlopen! Tijdens deze week kun jij ook de voordelen van het samen trainen ervaren, gewoon bij een club bij jou in de buurt.

Hardlopen lijkt misschien een individuele sport, maar samen is het veel leuker. Tijdens de Nationale Sportweek kun jij die voordelen van het samen trainen ook ervaren. 380 clubs stellen deze week hun trainingen open. We zetten nu alvast de voordelen van het samen lopen bij een club op een rij:

Motivatie

Als je met een vast groepje traint, verhoogt dat ook je motivatie. Je hebt een stok achter de deur om je schoenen aan te trekken. Doordat je met meerdere lopers bent, is de kans dat je blijft lopen ook groter. De tijd vliegt met een groep ook veel sneller dan in je eentje. Je loopt nooit een lang stuk achter elkaar: een goede training is altijd opgebouwd uit een warming-up met loopscholing, een kern met interval of duur en een cooling-down.

Verantwoorder trainen

Trainen bij een club heeft nog een ander belangrijk voordeel: je wordt begeleid door gediplomeerde trainers die jou tips en adviezen geven over je looptechniek en over hoe je het lopen nog leuker kunt maken. De hardlooptrainer zorgt ook dat de trainingen gevarieerd zijn, waardoor je sneller vooruitgang boekt.

Minder blessures

Door die verantwoorde begeleiding verklein je ook de kans op blessures. Je trainer zorgt voor een schema waarin je nooit te veel zult doen. Als je ergens last van hebt zal hij of zij je ook adviseren wat je het beste kunt doen met je klacht.

Veiliger

In een groep zul je je ook veiliger voelen als je op de openbare weg loopt. Zeker met de komende donkere wintermaanden is dat prettiger dan dat je in je eentje loopt.

Nieuwe inspiratie

Samen trainen kan je op vele manieren ook weer tot nieuwe dingen inspireren. Zo kom je waarschijnlijk op andere hardlooproutes waar je nog niet eerder kwam. Denk ook aan nieuwe uitdagingen, zoals een hardloopevenement. Doordat je met meerdere loopmaatjes traint, kun je elkaar ook makkelijker motiveren op weg naar een wedstrijd.

Loop met ons mee!

Bij 380 clubs in Nederland staan tijdens de tijdens de Nationale Sportweek van 17 t/m 25 september de deuren open. Dus loop met ons mee! De trainingen zijn gratis en verplichten tot niets.

Ga voor meer informatie en je aanmelding naar: https://www.hardlopen.nl/ik-neem-je-mee

Foto: Shutterstock