Natalie gaat met loopreizen naar de Berlijn én Athene Marathon

Lysanne
Lysanne Wilkens Woensdag, 13 juli 2022
Natalie gaat met loopreizen naar de Berlijn én Athene Marathon
© Andy Astfalck

ASICS FrontRunner Natalie Sinke (47) loopt hardloopwedstrijden over de hele wereld. Inmiddels heeft ze 10 marathons volbracht en staan nummer 11 en 12 in het najaar gepland: de BMW Berlin Marathon en de Athene Marathon.

Sinke is net terug uit Londen na een weekend met ASICS FrontRunner, waar ze deelnam aan de ASICS London 10K. “Ik ben nu 6 jaar ASICS FrontRunner en krijg daardoor de mogelijkheid om bij verschillende wedstrijden in binnen– en buitenland te starten,” vertelt Sinke. “Maar zelf zoek ik ook veel wedstrijden in het buitenland uit. Het liefst loop ik steeds in een andere omgeving en word ik verrast door wat ik onderweg tegenkom.”

Hardlopen speelt een grote rol in het leven van Sinke. Ze traint 4 à 5 keer in de week, is regelmatig in het buitenland voor wedstrijden en geeft ook graag trainingen en clinics. “Het is een uit de hand gelopen hobby,” geeft Sinke toe. “Ik ben opgegroeid met atletiek, maar stopte toen ik een jaar of 12 was vanwege een blessure aan mijn knie. Lange tijd deed ik niet veel aan sport tot ik 16 jaar geleden het roer omgooide. Ik begon met fitness en heb een paar jaar later ook het hardlopen weer opgepakt. Sindsdien ben ik 47 kg afgevallen.”

Marathonavonturen

Het duurde slechts 3 jaar voordat ze haar eerste marathon liep. Dit voorjaar volbracht Sinke haar 10emarathon in Rome, maar niet naar volle tevredenheid. “De voorbereiding was niet optimaal vanwege drukte op het werk en een coronabesmetting die ik drie weken eerder had opgelopen. Ik wist dat er meer in zat dan ik daar kon laten zien,” blikt Sinke terug, die behoefte had aan een herkansing. “De zomer is relatief rustig qua marathons, dus heb ik besloten om eind van de zomer in Berlijn te starten – een vlak en snel parcours. Maar de Athene Marathon had ik al eerder gepland en die is slechts 7 weken later.”

Wat Sinke helpt bij haar ambitieuze plan, is dat ze beide marathons loopt met een ander doel. In Berlijn ligt de focus op het neerzetten van een goede tijd, terwijl het in Athene draait om genieten. “Athene is echt de Moeder der Marathons. Die marathon heeft zoveel historische waarde en staat al langer hoog op mijn lijstje. Het meest kijk ik uit naar de finish in het Panathinaikon stadion [het stadion waar ooit de eerste Olympische Spelen zijn georganiseerd, red.],” laat Sinke weten. “Meestal zoek ik naar marathons met een bijzonder parcours of speciale beleving, net zoals de Disney Runs in Orlando en Parijs. Ook de Marathon van New York vond ik ontzettend gaaf. Dat zo’n drukke stad compleet is afgezet voor hardlopers, dat heeft iets magisch.”

Run Disney Orlando 2019 Dopey Challenge 2019: Run Disney, Orlando
Rome Marathon 2022 finish 2022: Marathon Rome
2019: Marathon Florence, Andy Astfalck 2019: Marathon Florence, Andy Astfalck

Zorgeloos op reis

Deelnemen aan een loopevenement in het buitenland betekent vaak ook een hoop geregel. Maar Sinke heeft een oplossing gevonden: “Als ik verre reizen maak voor hardloopevenementen, regel ik dat meestal bij Loopreizen.nl. Ik hoef alleen maar aan te geven aan welk evenement ik wil deelnemen, dan regelen zij een startbewijs, het verblijf en eventueel de vlucht. Vooral het gemak vind ik fijn. Ik hoef zelf niets uit te zoeken en weet dat alles goed geregeld is. Zeker bij grotere marathons vind ik dat fijn, zodat ik mij volledig kan focussen op de wedstrijd.”

Sinke reist veel alleen, maar kent inmiddels hardlopers over de hele wereld. “In Berlijn starten een aantal andere ASICS FrontRunner teamgenoten uit andere landen. En waarschijnlijk gaan er ook enkele teamgenoten van mij naar de Marathon Athene,” vertelt Sinke. “Ik vind het super leuk als er bekenden zijn, maar dat is voor mij geen vereiste. Het gaat mij uiteindelijk om de marathon en ervaring zelf.”

Hardlopen in het buitenland

Waar ter wereld ligt jouw volgende uitdaging?

Loopreizen.nl organiseert jaarlijks meer dan 100 reizen naar loopevenementen in meer dan 25 landen.

Meer informatie
Evenementen Marathon
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.