Loop ook mee met de TT Run in Assen, nu het nog kan!

Bert
Bert Pessink Zondag, 5 juni 2022
Loop ook mee met de TT Run in Assen, nu het nog kan!
© TT Run

Eind van deze maand staat de 91e editie van de bekende Asser TT op de agenda en rijden de snelste motorrijders ter wereld hun Grand Prix over het 4.542 meter lange TT-circuit. Maar het hoogtepunt voor alle hardlopers is te vinden aan het begin van de feestweek: de TT Run op 18 juni. Duizenden lopers en loopsters mogen dan zelf op hardloopschoenen het unieke circuitgevoel beleven. Misschien dit jaar wel voor het laatst.

‘Het TT Circuit is een unieke locatie en ook nog eens makkelijk bereikbaar. Als wij de week openen met de TT Run ligt het circuit er geweldig bij, het is helemaal klaar voor de TT week. Het momentum is uniek. Alles heeft weer verse verf gehad en de eerste caravaan met vrachtauto’s van de motorteams is er al. Je proeft dan echt de sfeer van de motorsport. Daarmee is de TT Run een echte beleving', aldus organisator Frank Beekman.

Voor iedereen

In Assen kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende afstanden: 4,4 km One Lap, 8,8 km Two Laps en 13,2 km Three Laps. Elke afstand is toegankelijk voor iedereen: hardlopers, handbikers, wheelers, skate en skeelers. Beekman: ‘Wij gaan voor inclusief, dat betekent dat iedereen met of zonder beperking kan meedoen in zijn of haar tempo. Doelgroepen komen op deze manier ook met elkaar in contact. Wij hebben als organisatie bewezen hier al ver mee te zijn en daarom organiseren we tijdens de TT Run ook een Sportsympsium & Kennismarkt.’

Laatste keer

Na 13 edities dreigt het doek te vallen voor de TT Run. De subsidie is niet hoog genoeg om alle kosten te dekken, vandaar de keuze van de organisatie om na dit jaar te stoppen. Op 18 juni kun je nog één keer over het circuit lopen dat is omringd met tribunes met wel 53.000 stoeltjes en bochten die de naam Ramshoek of Geert Timmer hebben. De startlichten en de digital flags langs de baan zorgen voor een echte racebeleving. Beekman: ‘We gaan uit van de laatste editie, dus we gaan er een groot loopfeest van maken en niet treuren. De inschrijvingen liggen weer op het niveau van voor Corona en als het zo doorloopt gaan we, na een editie zonder publiek afgelopen jaar, gewoon terug naar zoals het was. De liefhebbers komen zelfs uit Limburg en Zeeland. Ik wil iedereen uitnodigen om mee te doen en in te schrijven, want deze gave TT Run moet je als hardloopcoureur echt een keer gelopen hebben.’

TT Run Assen

Doe jij ook mee?

Wil jij deelnemen aan de mogelijk laatste editie van de TT Run in Assen? Inschrijven kan nog tot 10 juni.

Schrijf je in
Evenementen
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.