Leestip: boeken voor hardlopers

Lysanne Wilkens Woensdag, 18 maart 2020
Leestip: boeken voor hardlopers
Wanneer je niet elke avond kan of wilt gaan trainen, dan is lezen over hardlopen een goed alternatief. De afgelopen jaren zijn er heel wat boeken geschreven: van trainingsboeken tot verhalenbundels. Met deze boeken kom jij de hardlooploze avonden goed door.

De tien, de halve en de hele

Wil je weten hoe je nog beter kunt presteren op de langere afstanden? In ‘De tien, de halve en de hele’ vind je praktische adviezen en tips van hardlooptrainer Rob Veer om sneller te lopen, blessures te voorkomen en meer voldoening uit het hardlopen te halen.

De Tien, de halve en de hele – Rob Veer

Alles wat je wilt weten over hardlopen

Is het nodig om extra koolhydraten te eten voor een hardloopwedstrijd? Slijt het kraakbeen in je knieën sneller door hardlopen? Gaat dagelijks joggen depressies te lijf? Kan je verslaafd raken aan sporten? In het boek ‘Alles wat je wilt weten over hardlopen’ onderzoekt wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel populaire opvattingen over hardlopen. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar iedere loper mee uit de voeten kan.

Alles wat je wilt weten over hardlopen – Mariska van Sprundel

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen

In de zomer van 2014 besluit Olivier Verhaege deel te nemen aan de Spartathlon van 2016, een legendarische non-stoploopwedstrijd van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Na een maand voorbereiding begint het hem te dagen: het zal vooral een training van het hoofd worden, eerder dan van de benen. Op meeslepende wijze vertelt Verhaege niet alleen over hardlopen, maar bovenal over het realiseren van een plan en het integreren van een passie in je leven.

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen - Olivier Verhaege

Trainen als een topatleet

Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter? In het boek ‘Trainen als een topatleet’ beschrijft Annemerel de Jongh hoe ze zich onder begeleiding van een trainer, sportarts, voedingsdeskundige, sportpsycholoog en fysiotherapeut voorbereidt op haar elfde marathon.

Trainen als een topatleet - Annemerel de Jongh

Born to Run

De Tarahumara, een Mexicaanse Indianenstam, staan bekend als de beste lange afstandslopers ter wereld. Auteur McDougall gaat in ‘Born to Run’ op zoek naar de geheimen van deze ultralopers, wat resulteert in een fascinerend en inspirerend verhaal over mensen die zichzelf tot het uiterste drijven.

Born to Run - Christopher Mcdougall

Meer boeken over hardlopen:

Mis jij een (hardloop)boek in dit lijstje? Laat het ons weten!

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.