Kippenvel op de Coolsingel tijdens NN Running Day

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Bert Pessink Woensdag, 7 oktober 2020
Kippenvel op de Coolsingel tijdens NN Running Day
© Vincent Boogaard

Komende zondag staat NN Running Day op de agenda. Duizenden lopers gaan in heel Nederland vanuit hun eigen huis een afstand lopen. Ook diverse duo’s van Running Blind doen mee. De Rotterdamse Joan Titarsolej, mede oprichtster van Running Blind, loopt zondag samen met haar buddy Ron Vroon de City Run van Rotterdam.

‘In 2007 hebben we, met een paar andere sporters met een visuele beperking en artsen van het oogziekenhuis Rotterdam, Running Blind opgericht. Het is belangrijk dat mensen die blind of slechtziend zijn de kans krijgen om in beweging te komen. Via Running Blind komen ze in contact met anderen en kunnen ze werken aan hun uithoudingsvermogen. Sinds 2007 is Running Blind een begrip geworden in de wereld van blinde en slechtziende lopers’, aldus een enthousiaste Joan Titarsolej.

Trainingsronde Kralingse plas wordt City Run

Komende zondag gaan negen duo’s van Running Blind meelopen met NN Running Day. Joan, die aan haar rechteroog blind is en met haar linkeroog alleen nog maar wazig kan zien, en haar buddy Ron hebben gekozen voor de City Run van 4,2 kilometer in Rotterdam. Die afstand lopen ze vanaf hun vaste trainingsaccommodatie bij PAC Rotterdam. Vanaf die locatie gaat hun route rond de bekende Kralingse Plas. Ron Vroon is zondag de buddy van Joan: ‘Iedereen met een beetje ervaring in het hardlopen kan als buddy bij Running Blind fungeren. Je moet lol hebben in het hardlopen en het moet niet als een verplichting voelen. Een goede buddy let goed op en geeft onderweg duidelijke aanwijzingen. Ik loop al een tijdje als één van de buddy’s van Joan, dat gaat goed. We maken er echt iets speciaals van zondag. De City Run, ons trainingsrondje Plas, lopen we met nog twee andere duo’s. Onderweg krijgen we van een andere buddy nog drinken aangereikt.’

Nieuw hulpmiddel

Normaal zijn de duo’s aan elkaar verbonden met een koord, maar de afstanden bij NN Running Day worden gelopen met een nieuw hulpmiddel. Om te voldoen aan de regels van de overheid is er een heel licht hulpmiddel ontwikkeld door de firma Art2Pro. Het is een geavanceerde lichte fiber buis van 1,5 meter die voor transport in te schuiven is tot 75 centimeter. Loper en buddy kunnen aan de uiteinden kiezen voor verschillende handvaten. Zo kan er corona proof gelopen worden.

Stichting Running Blind

De Coolsingel geeft kippenvel

Joan Titarsolej: ‘We gaan deze week ons nieuwe hulpmiddel testen en er dan zondag mee lopen. Ik heb met Running Blind in het verleden meerdere keren meegedaan aan de estafette in Rotterdam en aan de kwart marathon. Het opdraaien van de Coolsingel geeft elke keer weer kippenvel. Mijn buddy’s zijn altijd heel belangrijk voor mij. We moeten hetzelfde loopgevoel hebben. De buddy moet mij goed sturen maar ook weer niet betuttelen. Ik hoop vlak voor het virtuele startsignaal te kunnen genieten van Lee Towers. En aan het einde van onze afstand natuurlijk het geluid van de Coolsingel.’

11 oktober: NN Running Day

Nationale-Nederlanden en Golazo organiseren op 11 oktober een nieuw landelijk hardloopevenement, NN Running Day. Voor het innovatieve individuele loopavontuur is een app ontwikkeld, die de deelnemers op de dag zelf in staat stelt een zelf gekozen evenement op virtuele wijze zo natuurlijk mogelijk te beleven. Als loper kan je van tevoren via de digitale Nationale-Nederlanden Hardloopplanner je eigen, ideale route uitstippelen en zo starten en finishen bij jouw voordeur. Meld je gratis aan, download de app en loop mee op zondag 11 oktober 2020.

10 kilometer
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.

Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als ambassadeur van alle hardlopers van Nederland draagt Nationale-Nederlanden graag haar steentje bij aan hardlopen.nl. Gezondheid en vitaliteit staat hoog in het vaandel en daarom is Nationale-Nederlanden erg actief in de hardloop sector. Zo is zij hoofdsponsor van enkele grote hardloopevenementen en is er natuurlijk het NN Running Team.