Kilometervreter Pauline Arora: “Ik heb weinig aanleg voor hardlopen”

Maandag, 4 januari 2016
Kilometervreter Pauline Arora: “Ik heb weinig aanleg voor hardlopen”
Regelmatig brengt Hardlopen.nl in deze rubriek lopers in beeld. Hoe fanatiek zijn ze? Wat zijn hun doelen? Wat is hun mooiste hardloopervaring? En waarom is hardlopen hun favoriete sport? Deze keer: Pauline Arora, die zichzelf omschrijft als ‘de eeuwige beginner’.

“Sinds ik ben begonnen met hardlopen blijf ik in de beginnersfase omdat het niet lukt om structureel meerdere keren per week tijd vrij te maken voor een langere aaneengesloten periode”, vertelt Pauline. “Hierdoor bouw ik nooit verder op dan zo’n twee kilometer achter elkaar kunnen hardlopen. Ik lijk niet veel aanleg te hebben en bouw langzaam op.”

Nu echt volhouden

Toch slaagde Pauline er een paar jaar geleden in om vijf kilometer hard te lopen. Het is haar mooiste hardloopervaring tot nu toe. “Ik ben toen begonnen in een hardloopgroepje vanuit de sportschool om te trainen voor de vijf kilometer. Dat is me gelukt, maar erna liep het weer hard af. Als ik weer begin, ben ik altijd heel fanatiek en ben ik ervan overtuigd dat ik het deze keer ga volhouden. Helaas blijk ik dit tot nu toe steeds niet te kunnen waarmaken vanwege mijn overvolle agenda en natuurlijk simpelweg omdat ik er kennelijk niet lang genoeg prioriteit aan geef.”

Nergens aan denken

Haar zelfbenoemde gebrek aan talent betekent niet dat Pauline geen plezier beleeft aan het hardlopen. Integendeel juist. “Hardlopen voelt heerlijk, en dan vooral geestelijk. Even nergens aan denken. Ik doe veel aan cardio in de sportschool op apparaten, maar dat geeft niet altijd ditzelfde gevoel. Hardlopen is ook het enige dat heel goed helpt tegen mijn RSI-neigingen. Het lijkt dan wel alsof mijn afvalstoffen worden afgevoerd en alles weer doorstroomt.”

"Hardlopen voelt heerlijk, en dan vooral geestelijk."

Liefst alleen

“Ik loop het lekkerst alleen. Dan hoef ik niet te praten en kan ik mijn hoofd leegmaken. Een doel is altijd gewoon het halen van een opbouwschema dat ik heb voor beginners. Van de evenementen ben ik niet zo, omdat ik daar steeds niet ver genoeg voor kom.”

Doordenderen

“Met gezonde voeding ben ik altijd bezig, niet speciaal voor het hardlopen. Rust neem ik veel te weinig. Dat is een van de dingen die me belemmert om op te bouwen. Voor mij is tijd nemen om te hardlopen namelijk rust, tijd voor mijn eigen onderhoud. Het niet goed opbouwen is dus eigenlijk een uiting van het onvoldoende regie pakken over mijn eigen tijd en duurzame vitaliteit. Ik heb de neiging om door te denderen van het een naar het ander en onvoldoende oog te hebben voor balans.”

Heerlijk

“Voor hardlopen heb ik weinig aanleg en ik blijf de eeuwige beginner. En toch, al loop ik maar een paar minuten aaneengesloten en moet ik daarna weer gaan wandelen, blijft het heerlijk.”

Foto header: Shutterstock

Foto inzet: Pauline Arora

Beginner