Karel Coetsiers reisde met Loopreizen naar de Valencia Marathon

Bert
Bert Pessink Woensdag, 15 juni 2022
Karel Coetsiers reisde met Loopreizen naar de Valencia Marathon

Als je aan een bekende en grote stadsmarathon in een ander land wilt deelnemen kun je ervoor kiezen om alles zelf uit te pluizen en te regelen. Je reis erheen, de transfer naar en het verblijf ter plaatse alsmede het kopen, of nog erger, loten voor je startnummer. Maar je kunt ook kiezen voor de eenvoudige manier waarbij een reisorganisatie alles voor je regelt inclusief je startnummer. Karel Coetsiers uit het Belgische Ternat koos voor dat laatste en boekte via Loopreizen.nl een marathonreis naar Valencia, Spanje. Een terugblik op zijn hardloopavontuur begin december.

Coetsiers loopt sinds 2009 en heeft er sindsdien al 13 hele marathons opzitten. ‘In 2019 heb ik mijn knieschijf gebroken en na de revalidatie dacht ik weer een marathon aan te kunnen. Ik besloot daarom om samen met mijn vrouw naar de aansprekende Valencia Marathon te gaan. Die marathon in de Zuid-Spaanse stad is heel populair vanwege de prima organisatie, een vlak en snel parcours en uitstekende temperaturen voor begin december om een marathon te volbrengen.’

Snel volgeboekt

Normaal is de marathon van Valencia, met 20.000 marathonlopers de grootste marathon van Spanje, al in een vroeg stadium volgeboekt. Maar wie via een georganiseerde reis van Loopreizen.nl gaat, hoeft zich daar niet druk over te maken. Reis, transfer, hotel, deskundige begeleiding, excursies, een pastaparty, een after-marathon borrel én het startnummer zijn al geregeld.

Coetsiers: ‘Na onze vlucht naar Spanje checkten we in bij ons hotel. Dat lag op slechts 5 minuten wandelen van de start, ideaal dus! Het hele hotel zat vol met hardlopers en alles lag daar voor ons klaar. Eigenlijk hoefde ik me alleen maar te focussen op het volbrengen van de marathon en dat gaf rust.’ In de dagen voor de marathon bezochten Coetsiers en zijn echtgenote nog wat bezienswaardigheden en mooie tuinen in de stad waar de paella vandaan komt. Op zondagmorgen 5 december moest het gebeuren, de marathon!

VLC2 JPG
VLC1 JPG

Ideale omstandigheden

De wereldberoemde start- en finishlocatie van de Valencia Marathon ligt bij Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap). De route loopt dwars door het historisch centrum en onderweg passeren de lopers bekende plekken als de Plaza Anyuntamiento, de Plaza de Toros en het Turia Park.

‘De marathon was prachtig en het is me, mede door het ideale weer en de ontspannen voorbereiding, gelukt om de Valencia marathon te voltooien. Alles ging goed onderweg en ik heb volledig pijnvrij kunnen lopen. Mijn eindtijd lag net iets boven de 3 uur. Na de marathon zijn we als toerist nog twee dagen in Valencia gebleven, ook dat had Loopreizen.nl voor ons geregeld. Ik kijk heel positief terug op deelname aan onze georganiseerde reis naar Valencia. Deze manier om via Loopreizen.nl een marathon te lopen is geschikt voor diverse soorten lopers. Zowel voor de geoefende loper of loopster die op dit snelle parcours aan het eind van het jaar nog een PR wil lopen, als voor de recreatieve marathonloper die gaat voor een combi van sportiviteit, toerisme en gastronomie. Ik heb Loopreizen.nl al aan diverse lopers aanbevolen en recent was ik via hen alweer deelnemer bij de Halve Marathon van Barcelona.’

Marathon Wedstrijd
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.