In stilte Amsterdam verkennen tijdens Silent Night Run – Premium Edition

Zaterdag, 12 augustus 2017
In stilte Amsterdam verkennen tijdens Silent Night Run – Premium Edition
Houd je van hardlopen en cultuur? Dan is de Silent Night Run iets voor jou! Tijdens de jaarlijkse ‘Premium Edition’ trek je ’s avonds in stilte door de straten van Amsterdam langs de Wallen en een verlaten Museumplein, met onderweg diverse bijzondere culturele en culinaire en ervaringen.

De Stadswild Silent Night Run, die voor het eerst werd georganiseerd in 2012, kende dit jaar al runs in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda. Daar werd een loop van 7,5 kilometer al gecombineerd met culturele ingrediënten als live optredens, een yoga-sessie, museumbezoek en zelfs een privé-concert in de grote zaal van het concertgebouw. De ervaring staat centraal en dus niet de afstand, de tijd of winnen. En het draait om stilte. Geen startschot, maar ook geen gepraat.

Optredens

Tijdens de ‘Premium Edition’ van de Silent Night Run kun je onder meer optredens van operazangers en concertpianisten verwachten, is er een modeshow en een gezamenlijke yoga-sessie. Het evenement begint in het Conservatorium Hotel, één van de partners, waar deelnemers vroeg in de avond worden ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna begint de run van zo’n zes kilometer. Tijdens de run worden de deelnemers blootgesteld aan diverse ervaringen. Dit jaar opent ook het Stedelijk Museum haar deuren voor de Silent Runners.

148 tickets

De ‘Premium Edition’ van de Silent Night Run is exclusief, er zijn maar 148 tickets beschikbaar voor het evenement. Dat is zelfs zo exclusief dat de editie van dit jaar vol zit, maar verdiep je eens in dit unieke event en zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Overigens, dat getal van 148 wordt ook wel Dunbar’s Number genoemd. Het staat voor de vermeende cognitieve grens aan het aantal individuen waarmee een persoon een stabiele, sociale relatie kan onderhouden. Stilte maakt het onderlinge contact nog intiemer, volgens de organisatoren van de Silent Night Run. Met recht een unieke run dus.